Konkurs za nabavku plastenika za poljoprivrednike u Dimitrovgradu otvoren do 25.5.

kalendar radova

Tri miliona dinara obezbeđeno je za nabavku plastenika. Konkursom je planirana podrška za najmanje 10 poljoprivrednika

Potpisivanjem ugovora između opštine Dimitrovgrad i Fondacije Ana i Vlade Divac danas je osnovan Lokalni fond za razvoj plasteničke proizvodnje u Dimitrovgradu, sa ciljem pružanja podrške poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije ove opštine, koja žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju.

Ovom prilikom je ujedno otvoren i konkurs kojim je planirana podrška za najmanje 10 poljoprivrednika, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine  Dimitrovgrad, sa ciljem da osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 miliona dinara.

Mali poljoprivredni proizvodjači, koji su mnogobrojni u Srbiji, pod velikim su uticajem klimatskih promena a teško se prilagođavaju. Prelazak proizvodnje sa otvorenog polja u zaštićen prostor je jedan od načina da se oni prilagode i osiguraju stabilne prinose bez obzira na vremenske uslove.

 „Dimitrovgrad je jedna od opština koja je takodje prepoznala potrebu da se da šansa malim poljoprivrednicima i da im se ponudi mogućnost da unaprede svoju proizvodnju tako što će preko Fonda dobiti plastenik za biljnu proizvodnju, dimenzija 5 m x 10,5 m ili 5 m x 21 m“ rekao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divaci dodao da će dobitnici donacije imati obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini do najviše 10% ukupne vrednosti doniranog plastenika.

Na konkurs koji je otvoren do 25. maja 2024. godine mogu da se prijave fizička lica, nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Dimitrovgrad, koja žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju, sa direktnim učestvovanjem u pripremi i realizaciji poslovanja. Prednost će imati višečlane porodice, mladi koji žive na selu i kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda, jednoroditeljske porodice i žene koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Više detalja o konkursu kao i prijavne formulare, možete pronaći na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac na LINKU

Preporučujemo: Optimalna vlažnost zemljišta u plasteniku

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede