„Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2023“ je u prodaji

kalendar

„Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2023“ je novo izdanje za koje se s potpunim pravom može reći da je „mala poljoprivredna enciklopedija“

Sve o agraru iz pera najboljih stručnjaka

U vremenu kada ljudska populacija raste, a istovremeno su evidentne i klimatske promene, koje donose sve češće vremenske ekstreme, ključno pitanje jeste na koji način obezbediti dovoljne količine kvalitetne hrane i omogućiti održivu poljoprivrednu proizvodnju, uz istovremeno očuvanje životne sredine.

Koliki trag su ekstremne vremenske prilike u proizvodnoj godini za nama stavile u biljnoj proizvodnji, pogotovo jarih biljnih vrsta, ali i koja su rešenja za prevazilaženje ovakvih pojava samo su neke od tema kojima su u novom izdanju „Poljoprivrednikovog poljoprivrednog kalendara“ posvetili pažnju vrhunski stručnjaci.

  • Novo vreme donosi i nove štetočine i bolesti u biljnoj proizvodnji, koji imaju sve veći značaj i ostavljaju nepovoljne ekonomske posledice. U ovakvom ambijentu proizvodnje mnogi poljoprivrednici razmišljaju valjano o tome šta i kako sejati i saditi, a obezbediti siguran prinos i plasman. „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2023“ nudi odgovore i na ova pitanja.
  • U savremenom poslovanju i nove tehnike u marketingu imaju sve značajnije mesto, nudeći nove vidove prodaje koji su se, prema iskustvu naših autora, pokazali veoma uspešnim.
  • Merilo uspeha poljoprivrede jedne zemlje jeste i stočarstvo. Ova grana se suočava, osim sa ne tako povoljnim ekonomskim uslovima poslovanja, i sa problemom obezbeđivanja dovoljnih količina hrane za životinje. Ipak, i na ovom polju postoje potencijalna rešenja o kojima možete saznati u novom izdanju „Poljoprivrednikovog poljoprivrednog kalendara“.
  • Osiguranje poljoprivrede je u ovakvim uslovima sve neophodnije da bi se predupredile ekonomske štete koje nastaju kao posledica nepovoljnih vremenskih prilika.
  • U savremenom svetu čovek se sve više okreće zdravoj i organskoj hrani, a koliki je njen značaj i kako je proizvesti odgovore nude stranice našeg kalendara.
  • Zdrava hrana i beg u prirodu doprineli su i razvoju ruralnog turizma, a mi vam nudimo neke od primera dobre prakse kao preporuku za jednu od narednih poseta u vašem kalendaru putovanja.
  • U sferi novih dešavanja, ali i očuvanju životne sredine, sve su aktuelnije i interesantnije teme proizvodnje zelene energije, koje su takođe tematika našeg novog izdanja.
  • Nepobitna je činjenica da u rešavanju novih izazova poljoprivredna tehnika ima nemerljiv značaj, te smo napravili pregled novih savremenih solucija i trendova.
  • Ambijent u kojem živimo ima veliki uticaj na kvalitet života. U „Poljoprivrednikovom poljoprivrednom kalendaru“ naši saradnici, kroz stranice posvećene hortikulturi i pejzažnoj arhitekturi, daju preporuke kako da oplemenite svoj prostor u kući, ali i oko kuće.
  • Da biste znali kako danas i ubuduće da se vladate i živite s prirodom, stranice našeg novog izdanja će vas vratiti i u prošlost i podsetiti na razvoj obrazovanja, mode i trgovine na našim prostorima, jer budućnosti nema bez sadašnjosti, ali i osvrta na prošla vremena. Pri ovome ne treba zaboraviti ni stare zanate, koji mogu da daju nove ideje za iskorišćenje nekih sirovina iz poljoprivredne proizvodnje, na primer, stočarstva.

Pred vama je novo kolor izdanje „Poljoprivrednikovog poljoprivrednog kalendara 2023“, u potpuno novom ruhu, čije stranice potpisuje oko 120 autora, specijalista u svojim oblastima, koji su posvećeni poljoprivredi i prirodi. Zahvaljujući bogatom sadržaju i za ovo, novo izdanje se s potpunim pravom može reći da je „mala poljoprivredna enciklopedija“.

Više o kalendaru i poručivanju saznajte OVDE

Preporučujemo: Proizvodnja kukuruza šećerca

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede