Banatski festival vina, peti po redu, 18. maja u Zrenjaninu

banatski festival vina flase

U prelepom ambijentu zrenjaninske Gradske bašte održaće se Banatski festival vina 18. maja, na kom će se predstaviti više od 50 vinarija.

Banatski festival vina mesto susreta vinara iz Srbije i regiona

Ljubiteljima vina predstaviće se vinogorja iz Šumadije, Srema, Župe, Banata i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i neka slavna imena, prave zvezde regionalne, ali i svetske vinske scene. Organizatori su najavlili i bogat muzički program i neizostavne banatske delikatese.

U periodu od 17 do 23 časa, posetioci će moći da probaju različite vrste vina: šardone, kaberne, grašac, vranac, tamjanika, malvazija, prokupac i druga izvanredna vina iz naše zemlje i celog regiona.

Ulaz na festival je slobodan

Posetioce, takođe očekuje selekcija autentičnih zalogaja sa geografskim poreklom u okviru 24. Banatskih vrednih ruku, manifestacije od značaja za grad Zrenjanin. U okviru festivala biće proglašeni i pobednici izbora za najbolja vina Banata. Čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom ulazu na Festival.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelji manifestacije su kompanija Mlekoprodukt i Savenica Fromage Dairy.

Autentična vina su naša prednost

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede