Vinski analizator za Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

vinski analizator Mirovic

Savremeni vinski analizator od danas na raspolaganju profesorima i studentima Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i vojvođanskim vinarima i vinogradarima.

Pokrajinska vlada donirala vinski analizator Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je pustio u rad vinski analizator, u okviru laboratorije za enološka ispitivanja novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koja se nalazi na Oglednom dobru u Sremskim Karlovcima, za koji je Pokrajinska vlada izdvojila 17 miliona dinara.

 

Predsednik Mirović ovom prilikom izjavio je da je reč o najsavremenijem uređaju, prvom takve vrste u Srbiji, koji će značajno doprineti unapređenju kvaliteta vina.

„Reč je o najsavremenijem vinskom analizatoru u ovom delu Evrope koji će omogućiti podizanje kvaliteta vina sa naših prostora, ali i približavanje standardima razvijenijih zemalja u ovoj oblasti“, rekao je predsednik Mirović.

vinski analizator

On je istakao da je ovo dobar primer saradnje nauke i privrede, jer će analizator za vino, pored naučno-istraživačkih procesa i rada profesora i studenata sa Poljoprivrednog fakulteta, biti na raspolaganju i vinarima i vinogradarima iz Vojvodine.

„Politika Pokrajinske valde jeste da omogući i obezbedi najbolje i najkvalitetnije uslove u svim oblastima života i rada, a ova donacija to i pokazuje“, dodao je predsednik Mirović.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Nedeljko Tica, rekao je da se, pored velikog broja parametara koje vinski analizator može da odredi, značaj ogleda i u brzini i preciznosti analiza, te dodao da se ovom donacijom ostvaruje strateški cilj Poljoprivrednog fakulteta, a to je nabavka najsavremenije opreme koja će biti na usluzi nauci i privredi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede