Kurs obuke omogućava sticanja osnovnih fundamentalnih i praktičnih saznanja o tehnološkom procesu proizvodnje voćnih i drugih rakija u skladu sa važećom Zakonskom regulativom.
Kurs će biti organizovan na dva mesta Opština Novi Beograd i Hemijski fakultet-Beograd.
Na ovom kursu koristiće se najmodernije videobim prezentacije. Organizovana su predavanja i senzorna ocenjivanja.
Po završetku kursa obuke u trajanju 13 nedelja, polaznici koji polože završni test znanja dobijaju cenjeno Majstorsko pismo za prozvođača voćnih i drugih rakija sa potpisom profesora N. Nikićevića.
Cena kursa obuke po osobi: 300 EU (dinarska protivvrednost).
Osnivač kursa obuke i glavni predavač prof. dr Ninoslav Nikićević.
kontakt telefon: 064 230 6078
email: ninoslavyug@yahoo.com
Program kursa
Mala sala Skupštine Opštine Novi Beograd
08.3.2020 12 h Otvaranje kursa i polaganje početnog testa znanja
15.3.2020 11 h Teorija destilacije i rektifikacije
22.3.2020 11 h Teorija destilacije i rektifikacije
29.3.2020 11 h Primarna proizvodnja voćnih rakija
05.4.2020 11h Primarna proizvodnja voćnih rakija
12.4.2020 11 h Iskustva i saveti iskusnog proizvođača i zanatlije
(Dipl.ing Ljuba Urošević)
Destilacija na modernim destilacionim aparatima
(Dr Ivan Urošević)
Amfiteatar Hemijskog fakulteta – Beograd
19.4.2020 11 h Sazrevanje (starenje) voćnih destilata
26.4.2020 11 h Uticaj stepena zrelosti voćnih plodova na kvalitet finalnog voćnog destilata
(Dr Branko Popović)
Kvantitativna hemijska analiza voćnih rakija
(Prof dr Vele Tešević)
03.5.2020 11 h Mane i kvarenja voćnih destilata
10.5.2020 11 h Senzorna analiza jakih alkoholnih pića
17.5.2020 11 h Proizvodnja voćnih rakija vrhunskog kvaliteta (završno predavanje)
24.5.2020 11 h Polaganje završnog testa znanja
31.5.2020 11 h Dodela Majstorskog pisma i zatvaranje kursa obuke