Skup o proizvodnji mleka, profitabilnosti, otkupu, preradi, novim tehnologijama… 25.10. u Rekovcu

imlek komp

Veliki skup o proizvodnji mleka u Rekovcu: Kako povećati profitabilnost proizvodnje mleka. Između ostalog govoriće se i o primeni novih tehnologija u oblasti genetike

Veliki skup posvećen stanju i perspektivama proizvodnje mleka u Srbiji biće održan 25.10. u Domu učenika u Rekovcu. Otvaranje skupa planirano je za 10 časova kada će se okupljenima obratiti Aleksandra Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i Ljubiša Stevanović, direktor Srednje pojoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu.

Učesnici skupa će, između ostalog, imati priliku da čuju iskustva iz Austrije vezana za edukaciju proizvođača mleka, a biće predočeni i rezulatati u sprovođenju odgajivačkih programa u govedarstvu u Srbiji. Govoriće se i o finansijskoj isplativosti proizvodnje mleka u Srbiji, aktuelnoj situaciji vezanoj za otkup sirovog mleka, kao i perspektivama prerade mleka.

Učesnici skupa će moći da čuju nešto više i o primeni novih tehnologija u oblasti genetike u cilju unapređenja proizvodnje mleka. Govoriće se i o dijagnostici i metodama za prevazilaženje reproduktivnih problema kod mlečnih krava u cilju postizanja profitabilnije proizvodnje mleka. Učesnicima će, takođe, biti predočene i kritične tačke u proizvodnji mleka i mogućnosti njenog unapređenja u cilju postizanja veće konkurentnosti.

Skup organizuju: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopirvrede, Institut za primenu nauke u poljoprivredi, PSSS i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede