Premija za mleko za treći kvartal ostaje 10 dinara

mleko casa

Premija za mleko za treći kvartal ove godine ostaje 10 dinara za litar, a o iznosu premije za sledeću godinu razgovaraće se u toku januara.

Ovo je izjavio danas predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Vukašin Baćina nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede. On je kazao, prenosi RTV, da je reč o prvom sastanku sa novom ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković i da je prihvaćeno nekoliko zahteva.

„Izneli smo neke naše probleme i zahteve, a ministarka je to prihvatila. Dosta stvari smo dogovorili, a nešto je ostalo da dogovaramo u nekom narednom periodu“, rekao je Baćina.

On je rekao da su prihvaćeni zahtevi za kontrolu uvoza svinjskog mesa.

„Što se tiče stočarstva dogovorili smo da se kontroliše uvoz svinjskog mesa kako ne bi doveli u probleme ni naše potrošače ni naše proizvođače, a ni naše klaničare„, ističe Baćina.

Ministarka je obećala, navodi Baćina, da će do kraja godine biti isplaćeni podsticaji za mehanizaciju.

„Ministarka je čvrsto obećala da će do 31. decembra biti sve isplaćeno kao što sam rekao za krave muzare, za sistem krava – tele, kao i za mehanizaciju, ali i za suncokret, doplata od sedam dinara po kilogramu“, rekao je Baćina.

Što se tiče isteka zabrane za izvoz mleka, koja ističe 30. novembra, Baćina kaže da o tome nisu razgovarali ovom prilikom. „O toj zabrani izvoza mleka nismo pričali, ali jednostavno da li da se ukine ili ne mleka nema, tako da se mi proizvođaci više ne plašimo da će mleko biti jeftino“, zaključio je Baćina.

Izvor: RTV

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede