Unimax, mikrobiološko startno đubrivo za dobar rast i razvoj biljaka

rasipac

Pšenica je ratarska kultura od izuzetnog značaja, kako u svetu, tako i kod nas. Svaki poljoprivredni proizvođač teži postizanju maksimalnog prinosa i kvaliteta zrna pšenice, a da bi se to postiglo primenjuje se niz agrotehničkih mera, među kojima se posebno ističe đubrenje. Osnovno ili startno đubrenje koje se obavlja pre osnovne obrade zemljišta ili pripreme za setvu, ima ključnu ulogu u celokupnom procesu proizvodnje ove ratarske kulture.

Unimax je mikrobiološko đubrivo u čvrstom obliku koje se aplicira pre obrade zemljišta ili setve, putem rasturača đubriva ili tokom samog procesa pripreme za setvu u količini 150-200 kg/ha.

Unimax sadrži bakterije koje su nanete na prirodni zeolit, pri čemu su granule veličine 2,5 do 5 mm. Tokom cele vegetacije, bakterije se iz zeolita oslobađaju u zemljište, gde započinju razgradnju organskih jedinjenja azota i fosfora u oblik koji biljke mogu lako apsorbovati i koristiti za svoj rast i razvoj. Na ovaj način, elementi koji su već prisutni u zemljištu postaju dostupni biljkama, smanjujući potrebu za upotrebom mineralnih đubriva.

unimax pakovanje

Unimax ima dodatne prednosti kao što su podsticanje početnog rasta biljaka, sprečavanje ispiranja hranljivih nutrijenata, zadržavanje vlage u zemljištu, te poboljšanje strukture i mehaničkih svojstava zemljišta.

Preporučujemo: Vodič u nove propise za organsku proizvodnju

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede