Pokrajina podržala održavanje tradicionalnih manifestacija – Ugovori za 156 korisnika

zene u nosnji

Pokrajina Vojvodina prepoznaje značaj održavanja tradicionalnih manifestacija koje imaju za cilj da promovišu i očuvaju način života u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Ugovori su potpisani sa 156 korisnika, a uručila ih je pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić.

„Vrednost investicije je blizu 63,5 miliona dinara, a učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi 15 miliona dinara“, izjavila je Ilićeva.

„Resorni sekretarijat prepoznaje značaj održavanja tradicionalnih manifestacija koje imaju za cilj da promovišu i očuvaju način života u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine“, rekla je pomoćnica Ilić i istakla pružanje podrške ovakvom načinu promocije AP Vojvodine, ali i Republike Srbije.

Sredstva na ovom konkursu dobila su društva koja neguju tradiciju ručnih radova kao i narodnih običaja, udruženja koja se bave vinogradarstvom, proizvodnjom mesnih i pčelinjih proizvoda, odgajivači životinja i živine, klub žena preduzetnica, centar za socio – kulturološke izuzetnosti, i ostali.

„Dani ludaje“ u Kikindi od 14. do 17. septembra

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede