„Dani ludaje“ u Kikindi od 14. do 17. septembra

tikve

Tradicionalna manifestacija „Dani ludaje“održava se trećeg vikenda u septembru. Početak događaja zakazan je za 14. septembar u 9 časova

Ova jedinstvena manifestacija, sa tradicijom dužom od tri decenije, svake godine poseti više desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva. Prvi put manifestacija je održana 1986. godine. Događaj je naširoko poznat po izboru najtežih, najdužih i najneobičnijih plodova ludaje.

dani ludaje 20

„Dani ludaje“ porodična manifestacija

Program 38. „Dana ludaje“ i ove godine biće bogat, sa mnoštvom kulturnih, umetničkih, folklornih, etno, gastronomskih i naučnih sadržaja. Od „Karnevala predškolaca“, „Banatskog fruštuka“, „Evropskog kutka“ i merenja najteže bundeve i najduže tikve. U okviru „Gostinske sobe“ predstaviće se kulturno-umetnička društva iz Srbije i inostranstva.

U subotu posetioci će prisustvovati centralnom događaju manifestacije, takmičenju za izbor najtežeg i najdužeg ploda tikve, najavila je TO Kikinde.

Muzički program prilagođen svim ukusima

Što se tiče muzičkog programa najavljeno je da će u četvrtak nastupiti naš proslavljeni violinista Stefan Milenković sa svojim orkestrom. Petak će biti u znaku rok muzike, kada će nastupiti Yu grupu“, Nele Karajlić i „Osiromašeni uranijum“. U subotu će posetioce zabavljati Milica Pavlović i Saša Matić, dok će u nedelju svirati „Banda drvena“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede