Prolećna kampanja oralne vakcinacije lisica protiv besnila

prolecna kampanja lisica

Prolećna kampanja oralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda protiv besnila počinje 21. maja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz podršku EU u Srbiji započinje prolećnu kampanju oralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda protiv besnila u Republici Srbiji.

Vakcinacija će se sprovoditi izbacivanjem vakcina u obliku oralih mamaka iz aviona na području cele zemlje, osim u naseljenim mestima, na vodenim površinama i velikim saobraćajnicama, prem ausvojenom planu distribucije vakcina, a u zavisnosti od vremenskih uslova.

Prolećna kampanja od 21. maja

Početak sprovođenja vakcinacije planiran je za 21. maj 2021. godine, dok će sprovođenje na dvevnom nivou zavisiti od meteoroloških uslova.

U cilju što bolje informisanosti javnosti, nadležnih organa i stručnih službi o aktivnostima koje se odnose na vakcinaciju, Uprava za veterinu je u saradnji sa stručnjacima EU pripremila niz informativnih materijala koji su distribuirani na teren i koji su dostupni na internet stranicama Uprave za veterinu.

Otvoren je i informativni telefon 0800-222-232.

Uprava z aveterinu obezbedila je mrežu z astručnu podršku i pružanje informacija u toku sprovođenja kampanje kroz naučne i specijalističke veterinarske institute, veterinarsku inspekciju i veterinarske stanice i ambulante.

Izvor: Uprava za veterinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede