Претрага
Претрага

Kvasci u govedarskoj proizvodnji

Kvasce treba dodavati u proizvodnji mleka i tovu goveda uvek kada želimo da poboljšamo proizvodnju.  – Kravama u ranoj laktaciji da bi se bolje koristili obroci za...

kravice jeduuu
Galenika

Kvasce treba dodavati u proizvodnji mleka i tovu goveda uvek kada želimo da

kravice jeduuu

poboljšamo proizvodnju. 

– Kravama u ranoj laktaciji da bi se bolje koristili obroci za maksimalnu proizvodnju.

– Za vreme perioda stresa kada se proizvodnja mleka i mlecne masti normalno snižavaju.

– Kravama pri kraju laktacije dok još pokušavaju da održe proizvodnju i poboljšaju iskorišcavanje hrane.

– U toku perioda kada se koristi kabasta hrana lošijeg kvaliteta i kada obroci sadrže veliko učešce kabaste hrane.

– Za razvoj i porast junica. Kod sveže oteljenih prvotelki. 
 
Praktične preporuke za korišćenje kvasaca i gljivica su:

– 10-120 g za vrstu Saccharomyces cerevisiae koji u buragu stimuliše razvoj bakterija koje razlažu vlakna, stabilizuje uslove i koristi mlečnu kiselinu. Daje se kravama u periodu dve nedelje pred teljenje i ranom postpartalnom periodu kada opadne konzumiranje hrane, kao i u slučaju bilo kakvog stresa. 

– 3 g/dan za vrstu Aspergillus oryzae koji stimuliše varenje celuloze (odnosno razvoj vrsta bakterija koje je razlažu) stabilizuje pH buraga i smanjuje posledice stresa. Daje se uz obroke bogate u koncentratima i u uslovima toplotnog stresa. 

Biljana Aleksić, dipl. inž. stočarstva

psss.rs

PREDLAŽEMO VAM DA PROČITATE I Izbor hraniva za zasušene krave

 

Podeli sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporučeno