Od početka do kraja Sigurnost = Syngenta

HEADER SYNGENTA POLJE KUKURUZA DEC017

U blagorodnoj godini i kada je nebo saveznik ratara – svaka proizvodna strategija je dobitna.

Ali kada se nebo zaveri i pokaže svoju ekstremnu ćud, kada elementarna nepogoda obesmisli sav trud i sva ulaganja ratara, pred njima ostaje duga zima za razmišljanje – kako dalje?

Dakle, kada je najteže, kada gubici u jednoj sezoni nagoveštavaju posledice i u narednoj – poljoprivrednici moraju da donesu najkvalitetniju odluku. Nažalost, u vremenima besparice, mnogi se odlučuju za štedljivu setvu. Znaju ratari dobro da takav pristup ne obećava mnogo, ali posle značajnih gubitaka u predhodnoj sezoni, bolje rešenje – obično – nije lako pronaći.

Svesna takve pozicije ratara, kompanija Syngenta je za narednu sezonu kreirala optimalno rešenje – rešenje koje, uz pravu cenu, obezbeđuje kvalitetan start proizvodnje. A pouzdan oporavak poljoprivrednici mogu da obezbede isključivo ukoliko poseju hibride optimalne za proizvodne uslove u kojima rade. Jednako važno je da je to seme tretirano sredstvima koja obezbeđuju kvalitetno nicanje, brz početni porast i uopšte dobar start za sigurnu proizvodnju.  

ZA NOVI OPTIMIZAM – HIBRIDI PO VAŠOJ MERI

Stručni tim Syngente je kroz dugogodišnja ispitivanja i razmenu mišljenja sa proizvođačima, pozicionirao hibride, koji prema proizvodnoj nameni i klimatskim specifičnostima regiona postižu optimalne i stabilne rezultate. Na osnovu tih saznanja Syngenta preporuka za sledeću sezonu je:

  • SY Jullen FAO 660 – hibrid = REKORDNI PRINOSE ZRNA i KLIPA koji dodatno nagrađuje ulaganje u proizvodnju
  • SY Zoan FAO 640 – hibrid višestruke namene koji je dokazao dominaciju u svojoj grupi zrenja na svim terenima kako u prinosima u zrnu ili klipu, tako u kvalitetu i masi silaže
  • SY Pako FAO 490 – legendarni hibrid = ZA SIGURAN PRINOS I U NAJTEŽIM USLOVIMA! Nezamenjiv hibrid na parcelama onih koji žele siguran prinos u svim uslovima proizvodnje.

Pored navedenih hibrida kompanija Syngenta u svojoj ponudi ima i hibride koji svojim karakteristikama nadograđuju i zadovoljavaju potrebe srpskog tržišta.

U grupi FAO 600: provereni su SY Sincero – hibrid za pune silose i ambare, novi hibrid SY Helium – pravi izbor sa višestrukom namenom u optimalnim uslovima proizvodnje – silaža – zrno – klip. U grupi FAO 500: SY Senko nagrađuje i vraća uloženo. U grupi  FAO 400: SY Kreon je hibrid koji daje vrhunske prinose u optimalnim uslovima gajenja i intenzivnijoj proizvodnji. U ranom segmentu FAO 300 su dokazani hibridi SY Octavius hibrid za visoke prinose,
SY Iridium hibrid za ranu i sigurnu žetvu i SY Lucius koji pruža stabilnost i sigurnost proizvodnje.

poljosfera syngenta

Snaga Syngenta hibrida je u vrhunskoj genetici, a ono što tom potencijalu obezbeđuje da se iskaže i na njivama je koncept zaštite semena. Svi oni koji su već koristili semena tretirana preparatom su uvideli koliko je danas laka i komforna zaštita od šteta koje sklopu useva kukuruza nanose zemljišne štetočine. Zbog toga je tretirano seme sa FORCE 20 CS za veliki deo naših poljoprivrednika postalo standardno rešenje za očuvanje sklopa koji je jedan od nosioca prinosa. Više se ne postavlja pitanje tretirano ili ne, već se samo definiše stepen zaštite koja Vam je potrebna za očuvanje sklopa. FORCE 20 CS pruža najviši stepen zaštite za biljku koja niče.

Za sve dodatne informacije naš tim stručnjaka Vam stoji na raspolaganju https://www.syngenta.rs/nas-tim-na-terenu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede