List „Poljoprivrednik“ već 64 godine „agronom u kući“

list poljoprivrednik

Rođendan lista „Poljoprivrednik“.

Na današnji dan, 2. decembra 1956. godine, počeo je da izlazi list „Poljoprivrednik“, jedinstveno informativno-stručno glasilo za selo i poljoprivredu.

Za ove 64 godine, novine koje čitaoci popularno zovu „agronom u kući“ ostale su verne misiji tačnog, profesionalnog i pravovremenog prenošenja najznačajnijih agrarnih vesti i naučnih saznanja do krajnjih korisnika – poljoprivrednika i svih onih koji su neposredno ili posredno vezani za agrar.

„Poljoprivrednik“ neguje čvrstu vezu sa svim naučnim, svetodavnim i istraživačkim institucijama u oblasti agrara, sa zadrugama, poljoprivrednicima, agroprivredom…

Brojni naučnici i stručnjaci stalni su saradnici naših novina u kojima objavljuju informacije, koje predstavljaju važne smernice, kako osavremeniti i unaprediti domaću agrarnu proizvodnju.

„Poljoprivrednik“ stiže na adrese čitalaca

Savremeni trendovi koji sve više nameću digitalizaciju u radu, naveli su nas da se prilagodimo i deo našeg poslovanja prenesemo na naš sajt, ali i društvene mreže. Jednostavno,  želeda budu tamo gde su njihovi čitaoci.

Ipak, osnovno izdanje ostaje štampani „Poljoprivrednik“, od čijeg se tiraža oko 80 odsto distribuira direktno na adrese čitalaca širom Srbije.

List se prodaje i u komisionoj prodaji, na kioscima, na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine.

Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar

Pored lista „Poljoprivrednik“, preduzeće „Dnevnik-Poljoprivrednik“, je izdavač i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“.

Upravo su u toku završni radovi na najnovijem izdanju za 2021. godinu, koje bi trebalo da se na tržištu pojavi u drugoj polovini decembra tekuće godine.

Knjiga „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“ se na tržištu popularno naziva „mala poljoprivredna enciklopedija“.

Na izradi izdanja za 2021. godinu je, pored novinara lista, učestvovalo i oko 150 priznatih naučnika i stručnjaka.

Teme koje knjiga obrađuje su brojne i raznovrsne, namenjene tome da se čitaju tokom čitave godine, ali i nakon toga.

Iako su vremena sve teža za poslovanje svi koji stvaraju „Poljoprivrednik“ se nadaju da će i ubuduće biti hroničari razvoja domaćeg agrara i opravdati poverenje koje nam brojni čitaoci poklanjaju već decenijama.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede