Za pčelare podrška investiciji u iznosu do 60% (70%) od ukupno prihvatljivih troškova

pcelari pregled kosnica

Bespovratna sredstva za pčelare maksimalno po prijavi ne mogu biti veća od 300.000,00 dinara, odnosno 350.000,00 dinara.

Cilj Drugog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo košnica i kontejnera u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2023. godini, kako je objavljeno na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Predmet Konkursa je dodela bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo košnica i kontejnera. Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo u AP Vojvodini u 2023. godini predviđen je ukupan iznos do 10.000.000,00 dinara.

spos pcelar

Za pčelare bespovratna sredstva do 70 odsto troškova investicije

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije).

Konkurs otvoren zaključno sa 24.8.2023.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 350.000,00 dinara, navedeno je u Konkursu.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

1. fizičko lice:
– nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,
– preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

2. pravno lice:
– privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,
– zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,
– složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 24.8.2023. godine.

OVDE preuzmite Konkurs 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede