SPOS: Ubrzanje isporuke bagremovog meda, čak osam šlepera

teglice meda

SPOS poziva pčelare da, ukoliko žele, prijave bagremov med, kao i ostale vrste meda, za prodaju.

Narednih dana očekuje se ubrzanje isporuke bagremovog meda, te će poznatom kupcu biti isporučeno ukupno 8 šlepera bagremovog meda tokom januara i februara, naravno ako ga toliko bude bilo.

Prema dosadašnjim prijavama ima ga za preko 10 šlepera, ali još uvek nije sav med uzorkovan i analiziran, saopštio je SPOS.

Savez je pozvao sve pčelare kojima je Pogon „Naš med“ poslao ugovore na potpisivanje, da ih potpišu i vrate ih potpisane, ili da se izjasne da neće med da prodaju preko Pogona, kako bi već za par dana imali tačnu količinu raspoloživog meda.

„Manjem broju pčelara koji još uvek nisu potpisali ugovor, poslate su SMS poruke sa navedenom sadržinom, te očekujemo brze odgovore“, piše na sajtu SPOS-a.

Poziv je upućen i zainteresovanim pčelarima kojima odgovaraju ponuđeni uslovi otkupa, a to je do 6,51 evra po kilogramu, što je zbir osnovne cene i PDV nadoknade, da pod hitno prijave Pogonu med koji žele da plasiraju po navedenim uslovima.

Kako prijaviti med za prodaju

Med za prodaju pčelar prijavljuje putem prijave koju treba da pošalje mejlom ili poštom. Na ovaj način može prijaviti sve vrste meda koje ima za prodaju jer će, kako navodi SPOS, u narednom periodu biti sklapani i ugovori za druge vrste meda.

U prijavi treba navesti:

1 – Ime i prezime pčelara člana SPOS-a

2 – Naziv društva/udruženja pčelara preko koga se pčelar učlanio u SPOS

3 – Adresa lokacije meda

4 – Mobilni i fiksni telefon, mejl

5 – Vrsta i količina meda koja se nudi (minimum 300 kg, mada se ove godine prihvataju i manje količine) sa navođenjem godine vrcanja meda (ako ima PRAVI livadski med sa planina, to naznačiti kao posebnu vrstu meda, van cvetnog meda)

6 – Navesti da li je potpisan Ugovor o licenci za pristup Standardu kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“, kao i datum potpisivanja ugovora, jer kada SPOS nađe kupca koga interesuje med iz standarda, taj med će imati veću otkupnu cenu.

SPOS upućuje pčelare da kontaktiraju komercijalistu Pogona „Naš med“ mejlom, Viberom ili redovnom poštom: Ivan Ivić, 064/65-77-833, nasmed.prodaja@gmail.com

Ponudu meda pčelar redovnom poštom treba da pošalje na adresu:

Pogon „NAŠ MED“
Ul. Solunskih ratnika br. 2
34210 Rača

(ako šalje brzom poštom, upisati broj telefona primaoca: Nenad Portić, 060/444-07-07)

Sve detalje saznaćete OVDE.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede