SPOS pozvao pčelare da doniraju po kilogram meda i budu solidarni

med u teglama

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je doneo odluku da pozove sve pčelare SPOS-a da izdvoje samo po 1 kg meda za najugroženije slojeve stanovništva. Med u staklenoj ambalaži dostaviti najkasnije do 25. marta.

„Poznato je da se država Srbija nalazi pred ogromnim problemom suzbijanja širenja korona virusa. Izvršni odbor SPOS-a doneo je odluku da joj skromno pomognemo, jer pomoć koju svako od nas može da pruži za nas nije mnogo, a nekome može mnogo pomoći“, poručuju iz saveza.

Izvršni odbor SPOS-a smatra da svaki pčelar SPOS-a sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od korona virusa, a to su građani stariji od 65 godina.

Zato je doneta odluka da se pozovu svi pčelari SPOS-a da izdvoje samo po 1 kg meda i stave ga na raspolaganje državi odnosno lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane.

Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni.

Naše malo nekome je mnogo

SPOS poziva pčelare da najkasnije do 25. marta dostavite svom predsedniku udruženja pčelara po 1 kg meda (obavezno u staklenoj tegli BILO KOG TIPA, sa novim metalnim poklopcem, bez voska na površini meda).

Nakon prikupljanja količina, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga našim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus, navodi se u saopštenju SPOS-a.

Ako neko ima mogućnost da donira i propolis kapi, to je takođe poželjno.

Prilikom primopredaje meda, predsednik udruženja je u obavezi da pčelara upiše na spisak donatora, uz obavezan potpis pčelara.

SPOS je pozvao sve predsednike udruženja da o ovoj akciji obaveste svakog svog člana lično, pozivanjem ili slanjem SMS-a ili nekim drugim porukama, te da ga zamole da se obavezno odazove.

U SPOS-u očekuju da će ovom akcijom solidarnosti sakupiti preko 8.000 kg meda.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede