Škola urbanog pčelarstva treći put – Prijavite se do 5. maja

skola urbanog pcelarstva pcelari

Škola urbanog pčelarstva „BeeConnected“, po treći put u organizaciji Ekonaut-a i partnera.

Škola je namenjena svima koji žele da započnu upoznavanje sa svetom medonosnih pčela i etičkim tehnikama pčelarenja u skladu sa prirodom.

Kroz teorijski deo polaznike i polaznice će voditi iskusni profesor pčelarstva Poljoprivrednog fakulteta u penziji, dr. Mića Mladenović, a demonstratori praktične nastave biće profesionalni pčelari sa višegodišnjim iskustvom: Slađan Simonović i Stanko Rajić iz Beogradskog udruženja pčelara.

Teorijski deo se prati online preko Zoom platforme, dok će se praktični deo odvijati u manjim grupama na različitim lokacijama u Beogradu i okolini: Novi Beograd, Košutnjak, Vranić, Zvezdarska šuma…

Program škole prati sezonske radove u pčelarstvu, u periodu od druge polovine maja do oktobra, sa letnjom pauzom, tako da će svako od polaznika i polaznica proći sve aktivnosti na pčelinjaku tokom jedne sezone.

Organizatori su ponosni ošto su ovim projektom izgradili malu, lokalnu zajednicu osoba koje pčelarstvo ne posmatraju kao način zarade, već su motivisani da se njime bave u skladu sa prirodom i svojim pčelarskim aktivnostima ne naškode lokalnom biodiverzitetu.

Polaznici i polaznice, kojih je do sada bilo 50, u prethodnim izdanjima ovog jedinstvenog programa u Srbiji za obuku o pčelarstvu su osposobljeni da samostalno započnu svoja pčelinja društva, a mnogi posle završetka ostaju u kontaktu sa mentorima da bi unapređivali svoje znanje i pčelinjake.

Svi zaintersovani za učešće u programu se mogu prijaviti do 5. maja 2021. godine putem sledećeg LINKA.

Odabrani polaznici će biti i obavešteni elektronskom poštom najkasnije 6. maja 2021. godine o statusu prijave.

Škola urbanog pčelarstva

Program škole se sastoji od 18 časova teorije i 26 časova prakse sa mentorima. I ove godine nezaposlene osobe se mogu prijaviti za program subvencije.

Ukupan broj osoba za koje organizujemo školu je ograničen na 30.

Za osobe koje nisu iz Beograda ili nisu u mogućnosti da pohađaju časove prakse, moguće je prisustvovanje samo časovima teorije putem Zoom-a, ovaj deo programa otvoren je i za sve osobe sa našeg govornog područja iz inostranstva.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje po popunjavanju prijemnog formulara dobijaju elektronskom poštom detaljniji plan predavanja i prakse sa datumima i lokacijama, ostale uslove pohađanja škole urbanog pčelarstva kao i šta je neophodno imati od opreme na terenu za bezbedno pohađanje prakse.

Svi polaznici koji budu prošli 80% fonda teorijske i praktične obuke u školi dobijaju sertifikat da su prošli obuku.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede