Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu važna i pčelarima

tekle meda

Akreditacija laboratorije na Hemijskom fakultetu u Beogradu je završena.

InovaLab – Laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu je odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije dobila sertifikat o akreditaciji u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006.

Akreditacija laboratorije značajna pčelarima

Obim akreditacije InovaLab-a obuhvata fizička i hemijska ispitivanja hrane (med i proizvodi od meda).  

„Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici“, prenosi SPOS na svom portalu. 

Pčelari SPOS-a i Pogon „Naš med“ ostvariće, shodno Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji, velike uštede na analizama meda u budućnosti, jer je Ugovorom ugovoreno zajedničko definisanje cenovnika analiza za med za druge klijente, između laboratorije InovaLab i SPOS-a, i na usaglašenu realnu tržišnu cenu će Pogon „Naš med“ (kada počne sa radom) i pčelari SPOS-a imati 30 % nižu cenu analiza.

U SPOS-u se nadaju da će završetak ovog projekta akreditacije doprineti daljim uspesima u borbi protiv neispravnog meda na tržištu, kao i značajnim uštedama koje će pčelari ostvariti kroz jeftinije analize meda. 

Kao što je poznato, podseća SPOS, na osnovu odluke Skupštine SPOS-a, SPOS je 6. februara 2015. godine potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Hemijskim fakultetom iz Beograda, kojim je pomogao akreditaciju Hemijskog fakulteta sa 1.000.000 dinara.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede