„Sekopak“ obezbedio 800 reciklažnih zvona za sakupljanje staklene ambalaže

sekopak

Sekopak obezbedio reciklažna zvona koja će biti podeljena lokalnim samoupravama u periodu od marta do aprila 2023. godine

Javni poziv za učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže

U cilju sprovođenja  Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022–2031. godine, kao i Strategije Sekopaka, operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom, koji se zasnivaju na principima cirkularne ekonomije i održivog poslovanja, raspisuje se javni poziv za zainteresovane jedinice lokalne samouprave i njihova Javna komunalna preduzeća zadužena za sakupljanje komunalnog ambalažnog otpada, koji će zajednički uzeti učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže. Unapređenje sistema se sprovodi uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Javni poziv namenjen je svim gradovima, opštinama i gradskim opštinama i njihovim javnim komunalnim preduzećima zaduženim za sakupljanje komunalnog ambalažnog otpada, a u skladu sa određenim kriterijumima.

Besplatno korišćenje opreme za sakupljanje

Unapređenje kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže podrazumeva dodelu opreme za sakupljanje – reciklažna zvona, na besplatno korišćenje na minimalni period od godinu dana uz finansijsku podršku SEKOPAKA u procesu sakupljanja. Predmet unapređenja je postavka 800 reciklažnih zvona. Minimalni broj zvona po jedinici lokalne samouprave i njegovom javnom komunalnom preduzeću je 30, a maksimalni 100. Podela zvona odabranim jedinicama lokalne samouprave vršiće se u periodu od marta do aprila 2023. godine.

Prijave sa pratećom dokumentacijom zainteresovana jedinica lokalne samouprave dostavlja elektronski na adresu office@sekopak.com ili poštom na adresu: SEKOPAK, Za: “Prijava za unapređenje kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže’’, Milutina Milankovića 3v, 11070 Novi Beograd

Prijava se podnosi najkasnije do 14.02.2023. godine.

OVDE preuzmite potrebnu dokumentaciju

O solarnim panelima čitajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede