Nagradna akcija “Ptice moje hranilice – ko to tamo kljuca?” traje od 27. do 29. januara

ptice

“Ptice moje hranilice se organizuju po četvri put ali je ove godine zima veoma blaga i ljudi nam javljaju da na hranilicama ima manje ptica nego prethodnih godina, pa smo u skladu sa tim izmenili koncept takmičenja. Pre svega želimo da motivišemo ljude da malo uspore, osvrnu se i otkriju prirodu koja nas okružuje a za koju ni ne slutimo koliko je bogata i zanimljiva. Nije važno koliko ptica prepoznate i izbrojite, svaka ptica se računa i svako ima jednake šanse da osvoji nagradu”, kaže koordinatorka akcije Nataša Jančić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

ptica na hranilici

Kako učestvovati?

Učesnici u akciji mogu biti svi zainteresovani koji žive na teritoriji Republike Srbije. Poželjno je, ali nije i obavezno, da imaju hranilicu za ptice, navode organizatori akcije i nude svoje savete onima koji žele da je naprave.

ptice hranilice

Uputstvo za učešće u akciji i nagrada

Kada odaberete lokaciju, posmatrajte ptice samo sat vremena u periodu od 27. do 29. januara i pošaljite rezultate: koliko ste jedinki koje vrste ptica videli. Svi učesnici će imati priliku da osvoje nagradu, bez obzira na broj viđenih vrsta. Javno nagradno izvlačenje srećnog dobitnika ili dobitnice biće 8. februara, u 12 časova, na društvenim mrežama Društva za zaštitu i proučavanje ptica a nagrada je drvena baštenska hranilica i džak suncokreta.

Prijave za učešće najkasnije do 25. januara putem formulara

Prijavljeni će dobiti detaljne instrukcije za učešće i besplatan PDF vodič sa savetima kako da naprave i održavaju hranilicu i kako da prepoznaju ptice u okruženju. Pored toga, za sigurniju i lakšu identifikaciju ptica može se koristiti aplikacija Ptice na dlanu koju besplatno možete preuzeti na Android i iOS mobilnim uređajima.

Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na imejl oko@pticesrbije.rs ili pozivom na telefon 011/400-25-61 ili 021/304-49-25

Povezano: Šta uraditi kada pronađemo prstenovanu pticu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede