Naučni skup o aktuelnim problemima mehanizacije za poljoprivredu 2.12. u Novom Sadu

traktori na sajmu

XXIX naučni skup „Pravci razvoja traktora i obnovljivih izvora energije“ održaće se 2.12.2022. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Skup počinje u 10 časova (Trg Dositeja Obradovića broj 8, svečana sala P-1).

Cilj naučnog skupa je da se okupe svi oni koji se na bilo koji način bave ili koriste poljoprivrednu mehanizaciju kako bi se razmenila naučnostručna saznanja koja bi doprinela njenom pravilnom izboru, korišćenju i razvoju.

naucni skup

Poslednjih godina naučni skup poprima međunarodni karakter

Naučni skup o aktuelnim problemima mehanizacije za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Srbije održava se na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu svake godine, počev od 1994. godine. Ovaj naučni skup doprinosi tome da se donose prava rešenja pri izboru, opremanju, korišćenju i razvoju poljoprivredne mehanizacije Srbije. Okuplja veliki broj naučnobrazovnih institucija, domaćih i stranih proizvođača mehanizacije, korisnika, prometnih organizacija itd.

Naučni radovi se objavljuju u časopisu “Traktori i pogonske mašine” koji izlazi u pet brojeva svake godine počev od 1996. i rangiran je kao nacionalni časopis kategorije M52. Poslednjih godina naučni skup poprima međunarodni karakter.

Organizatori su: Naučno društvo za pogonske mašine, traktore i održavanje – JUMTO, Novi Sad, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Društvo za razvoj i korišćenje biogoriva – BIGO, Novi Sad, Departman za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta, Novi Sad, Inženjerska komora Srbije, Akademija inženjerskih nauka Srbije, odelenje Biotehničkih nauka.

Pokrovitelji naučnog skupa su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede