sajam mehanizacija siroko

Poljoprivredni sajam, centar agrobiznisa u regionu, počinje 11. maja

Poljoprivredni sajam se otvara sutra 11. maja i trajaće do 17. maja. Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova.

Na sajmu će nastupiti 1.518 firmi, institucija i organizacija koji dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

Prvi put Poljoprivredni sajam ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis.

Generalni sponzor je Generali Osiguranje Srbija.

Zlatni Sponzor je Aldahra, koja na Sajmu predstavlja svoje proizvode iz 15 zemalja.

Nacionalna izložba stoke 

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće organizovana najveća Nacionalna izložba stoke na Balkanu. Posetoci će moći da vide više od 1.600 životnja.

Prvi put se organizuje Izložba genetskih potencijala na kojoj će biti prezentovane autohtone rase stoke.

Posle više od 20 godina ima 17 kolektivnih izložbi.

Izložba poljoprivredne mehanizacije i bogatija Poklon-igra za posetioce

Ove godine izložba poljoprivredne mehanizacije biće još veća u odnosu na prethodne. Prostiraće se na oko 35.000 m2, što čini više od polovine izlagačkog prostora majskog sajma u 2019. godini.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije nastupa sa 20 članica.

Članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacija odobravaće popuste od 2 do 10 posto. Važiće za većinu priključnih mašina i pojedine modele traktora i kombajna.

Olakšica pri kupovini biće i posebne kreditne linije koje se u saradnji sa finansijskim institucijama pripremaju za Sajam.

Pojedini izlagači će omogućiti i pogodnosti plaćanja u robi, a gotovo svi će u ponudi imati mehanizaciju koja ispunjava sve norme za konkurs preko IPARD programa

Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Hrvatske, Indije, Nemačke, Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Španije.

Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije.  

S akcentom na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi Izložba poljoprivredne mehanizacije donosi najsavremenije mašine, među kojima nisu retke ni one vredne više od pola miliona evra. 

U odnosu na prethodnu godinu bogatija je i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, koje očekuju dva traktora i pneumatska sejalica.

Darodavac traktora „belarus 82.1“ je Agropanonka, traktora „john deere 5045 2wd“ firma Kite d.o.o, a pneumatske sejalice „ozdoken“, Kompanija VGP.

Gastro region – Vojvodina

Oko 30 individualnih proizvođača hrane i pića iz Vojvodine okupiće Izložba „Gastro region – Vojvodina“, koja će u vreme Poljoprivrednog sajma biti organizovana u Hali 6.

Ponudu će upotpuniti i Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje”, koja organizuje nastup malih proizvođači iz tog kraja. Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada okuplja sedam proizvođača, a Izložba se organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Svakodnevno će biti organizovane degustacije, na licu mesta će se pripremati hrana, a izlagači će se predstavljati i na centralnoj bini u Hali 6. Na tematskim panelima, koji će biti organizovani od 14. do 16. maja, od 12 do 14 časova, govoriće se konkursima koje raspisuju Gradska uprava za privredu i

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, brendiranju proizvoda i zaštiti intelektualne svojine, izvorima finansiranja, a biće prezentovani i primeri dobre prakse.

Cilj Izložbe je, uz promociju i edukaciju, i povezivanje sa potencijalnim kupcima.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova. 

Porodični dan i cene ulaznica

Najveću manifestaciju u zemlji i regionu tog dana može da poseti cela porodica kupovinom ulaznicom za 600 dinara.

Redovna cena ulaznice iznosiće 600 dinara.

Za kolektivne posete, cena će biti 400 dinara.

Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaće 200 dinara, koliko će koštati i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Radno vreme sajma biće od 9 do 19 sati.

Tokom porodičnog dana, na jednu ulaznicu mogu da uđu roditelji i deca do 16 godina.

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

VIŠE O POLJOPRIVREDNOM SAJMU POGLEDAJTE OVDE

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Kako, sa stanovišta proizvodnje kojom se bavite, ocenjujete 2019. godinu?
Close Menu