Претрага
Претрага

U Arilju o tehnologiji, zaštiti i preradi jagodastih vrsta voćaka

O jagodi, ribizli, ishrani jagodastih vrsta i preradi u Opštoj zemljoradničkoj zadruzi „Agro eko voće Arilje“. Prezentacija projekta „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje...

jagode u gajbici
Galenika

O jagodi, ribizli, ishrani jagodastih vrsta i preradi u Opštoj zemljoradničkoj zadruzi „Agro eko voće Arilje“.

Prezentacija projekta „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu“ održaće se u Arilju 12. jula 2019. godine.

Projekat realizuje Institut za voćarstvo, Čačak u suorganizaciji sa Opštom zemljoradničkom zadrugom „Agro eko voće Arilje“ i Prvom složenom zemljoradničkom zadrugom „Naši voćari“, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije.

Prezentacije će biti održane 12. jula 2019. godine u prostorijama Opšte zemljoradničke zadruge „Agro eko voće Arilje“ u Arilju, sa početkom u 11 sati.

Predavanja će biti iz oblasti tehnologije gajenja i zaštite jagodastih vrsta voćaka, kao i mogućnost prerade njihovih plodova u cilju poboljšanja nutritivne vrednosti i dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

U okviru edukcije održaće se četiri predavanja:

  • Tehnologija gajenja jagode – predavač dr Jelena Tomić
  • Tehnologija gajenja ribizle ‒ predavač dr Svetlana M. Paunović
  • Ishrana jagodastih vrsta voćaka ‒ predavač dr Mira Milinković
  • Prerada voća ‒ predavač dr Olga Mitrović

Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju gajenja jagode i ribizle, pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih agro i pomotehničkih mera koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje, kao i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Glas zapadne Srbije

Podeli sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporučeno