Razmena junadi za kukuruz biće nastavljena u prvoj polovini januara

junad u stali

Razmena junadi uskoro. Količina od 10.000 tona merkantilnog kukuruza.

Udruženje „Agroprofit” danas je obavestilo članove Proizvodne grupe tovljača da je njihov predlog za novi krug razmene junadi za kukuruz prihvaćen u Državnim robnim rezervama i da će se u prvoj polovini januara 2020. ovaj posao nastaviti.

Udruženje za ovu razmenu ima evidentirano oko 1.000 komada junadi.

Vlada će u prvoj polovini januara doneti novi zaključak o ovom poslu, a prema rečima ministra Branislava Nedimovića stočari će imati za razmenu 10.000 tona merkantilnog kukuruza, piše portal agroservis

U Udruženju smatraju da je procena Ministarstva poljoprivrede u podršci zahtevu stočara za intervenciju Robnih rezervi bila izuzetno korisna i da je spasila od bankrota pojedina gazdinstva, jer su junad putem razmene prodali i po 2,20–2,35 evra za kilogram žive vage.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, iako u ovoj razmeni vidi značajnu intervenciju u smanjenju ponude junadi, i dalje očekuje povećanje izvoza u Tursku i Kinu, što bi pozitivno uticalo na stalnost u tovljenju junadi.

Prema izvoru „AgroServis plus” iz Turske, tamošnja vlada će već u januaru potpisati novu odluku za kupovanje junećeg mesa iz Srbije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede