Laboratorija za bezbednost hrane prima uzorke sredom i četvrtkom

uzorci mleka 2

Laboratorija za bezbednost hrane, hrane za životinje i ispitivanje kvaliteta mleka izdala je obaveštenje o prijemu uzoraka u vreme vanrednog stanja.

Usled proglašenog vanrednog stanja u Republici Srbiji, ograničenog kretanja ljudi sa ciljem suzbijanja pandemije korona virusa Direkcija za nacionalne referentne laboratorije, Laboratorija za bezbednost hrane, hrane za životinje i ispitivanje kvaliteta mleka, uzorke za analizu prima sredom i četvrtkom u periodu 8-13 časova.

U saopštenju se navodi da je obavezno najaviti dolazak i donošenje uzoraka za ispitivanje navedenim danima najmanje jedan dan ranije na telefon 064/868-1431 i 064/868-1434 u periodu 8-13 časova.

Direkcija moli da se svi pridržavaju preporuka i mera zaštite Ministarstva zdravlja i nadležnih organa.

Na njivu uz odobrenje kretanja

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera tokom perioda zabrane kretanja (17-5 časova), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja.

Zahtev treba predati Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/, odnosno na odgovarajući broj telefona za određene okruge:

  • Okruzi: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobanatski, Severnobanatski, Severnobački, Zapadnobački i Sremski – kontakt telefon 064/88-18-449
  • Okruzi: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Šumadijski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski – kontakt telefon 064/88-18-486
  • Okruzi: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški – kontakt telefon 064/88–18–412.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu od 17 do 5 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova.

Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog.

Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti OVDE.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede