Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i
sertifikacije sistema kvaliteta i bezbednosti hrane u 2014. godini na teritoriji AP Vojvodine.
Sredstva po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje:
1. Troškova izrade elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla i laboratorijskih analiza koje predstavljaju deo elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla u 2014. godini (maksimalna bespovratna sredstva 300,000.00 din.)
2. Troškova kontrole i sertifikacije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, sa geografskim poreklom čija je kontrola i sertifikacija proizvodnje završena u 2014. godini od strane ovlašćenih organizacija (maksimalna bespovratna sredstva 300,000.00 din.)
3. Troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od strane ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2014. godini (maksimalna bespovratna sredstva 30,000.00 din.)
4. Troškova za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane: ISO 22000, GLOBALGAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER u 2014. godini (maksimalna bespovratna sredstva 300,000.00 din.)
5. Troškova za kontrolu i sertifikaciju proizvoda bez glutena u 2014. godini(maksimalna bespovratna sredstva 300,000.00 din.)
Pravo učešća imaju:
– Pravna lica – registrovana u Agenciji za privredne registre;
– Fizičko lice – nosilac i članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva;
– Zemljoradnička zadruga.
Za realizaciju ovog konkursa predviđen je ukupan iznos od 3.000.000,00 dinara.
Sredstva za namene navedene u ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od 50% od plaćenog iznosa za realizovane investicije, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost i ne može biti veća od 300.000,00 dinara za tačke 1,2,4 i 5, odnosno od 30.000,00 dinara za tačku 3.
Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 28. novembrom 2014. godine.
Više informacija na:
http://www.psp.vojvodina.gov.rs/upload/2014/konkursi/Konkurs_standardi_2014.pdf