Popis svih skladišta najkasnije do 14. januara 2024. godine.

skladistenje kukuruza

U toku formiranje komisije za popis svih skladišta. Zajednički pravilnik Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstva poljoprivrede biće usvojen do kraja januara 

U Vladi Republike Srbije danas je održan drugi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, a predstavnici svih relevantnih institucija i udruženja poljoprivrednika zajednički su razmatrali moguća rešenja za unapređenje uređenja tržišta i određenih segmenata zakonodavnog okvira.

Današnjem sastanku su pored ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Ministarstva za brigu o selu, Narodne banke Srbije, Republičke direkcije za robne rezerve, Privredne komore Srbije, Produktne berze Novi Sad, Komisije za hartije od vrednosti.

Popis svih skladišta

Po prethodno dogovorenom hodogramu, na sastanku koji je vodila ministarka razmatrano je donošenje Pravilnika kojim se propisuju minimalni tehnički uslovi za trgovinu na otkupnim mestima – skladištima, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. Na sednici je donet zaključak da se na predlog Ministarstva poljoprivrede danas formira komisija za popis svih skladišnih prostora na teritoriji Republike Srbije najkasnije do 14. januara 2024. godine. Komisiju će činiti predstavnici poljoprivredne inspekcije, fitosanitarne inspekcije, tržišne inspekcije i Robnih rezervi.

Poslednji takav popis je bio 2011. godine, a podaci koji će sada biti prikupljeni biće dragoceni za pravi uvid u stanje na terenu, kako bi se kreirala još bolja zakonska rešenja i raspoloživi skladišni kapaciteti iskoristili na najbolji mogući način. Pored toga, dogovoreno je da  zajednički pravilnik Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstva poljoprivrede kojim se propisuju minimalni tehnički uslovi za trgovinu na otkupnim mestima – skladištima, bude usvojen do kraja januara naredne godine.

Sledeća sednica zakazana je za 31. januar 2024. godine, a na dnevnom redu će se tada naći predlog novog Zakona o trgovini poljoprivrednim proizvodima, navodi se u saopštenju ministarstva.

Preporučujemo: Popis poljoprivrede završen, a prvi rezultati biće objavljeni do 31. januara 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede