Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru

semena

Podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize se odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

U obaveštenju ministarstva se navodi da je neophodno da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Takođe, podseća ministarstvo, da je u toku i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar. Pri kupovini goriva neohodno je da proverite da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu MPŠV i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede