Nepravilnosti na 1.703 parcele prijavljene za podsticaje. Kontrole se nastavljaju

radarski centri oluja njiva

U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade

Poljoprivredna inspekcija je do sada u okviru velike akcije kontrole parcela prijavljenih za podsticaje u eAgraru na 1.703 parcele utvrdila nepravilnosti i u toku je postupak podnošenja inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva (RPG).

Kontrola, koja je započeta 15. avgusta 2023. godine, je izvršena kod 1.670 RPG na 1.777 parcela, a na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti – na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura. U slučaju gde je utvrđeno da su poljoprivrednici greškom prijavili netačno kulturu data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 RPG.

Kontrole će u narednom periodu biti nastavljene, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Preporučujemo: IPARD mera 7, sektor ruralnog turizma – prihvatljive investicije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede