Pogon „Naš med“ traži neograničene količine bagremovog i šumskog meda

Vrcanje bagremovog meda

Pogon „Naš med“, prijave meda u toku. Cena za šumski med je unapred poznata i fiksna.

Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ traži neograničene količine pravog šumskog meda kao i pravog bagremovog meda, objavljeno je na sajtu saveza.

Cena koju će Pogon plaćati za šumski med je unapred poznata i fiksna, odnosno 5,5 evra za kilogram.

Za bagremov med još uvek je nemoguće precizirati jer cena na tržištu neprestano raste (pre svega zbog najgore sezone bagrema u Mađarskoj u poslednjih 50 godina) i iznosiće sigurno ne manje od 4,6 evra (to je u ovom trenutku realna tržišna cena).

SPOS očekuje da uskoro bude i veća, ako se tržišni trendovi nastave. Dok dođe do plasmana bagrema, cena će verovatno biti sasvim drugačija, ali to će tržišni uslovi već odrediti, navodi SPOS.

Čim pčelari prijave sve vrste meda koje imaju za prodaju, Pogon odmah kreće sa njegovim plasmanom. Kupaca ima, a način plaćanja će uglavnom biti unapred, ili uz bankarsku garanciju, po želji pčelara.

O tome uskoro vrlo detaljno biće obaveštena javnost pošto je u toku usaglašavanje sa osiguravajućim kućama, jer SPOS će osiguravati kod osiguravajuće kuće svoj izvoz odnosno plaćanje od stranih kupaca, tako da će jedan od glavnih ciljeva saveza biti – APSOLUTNA SIGURNOST PLAĆANjA ZA PČELARA, navodi SPOS.

Želite da prodate med? Evo kako da se prijavite

Potrebno je da pčelar najkasnije do 10. avgusta, poželjno što ranije, dostavi sledeće podatke o medu koji nudi, a u prijavi koju šalje mejlom ili poštom, obavezno navede sledeće podatke, i slobodno prijavi SVE VRSTE MEDA koje ima za prodaju na gore navedeni način po maksimalno mogućim cenama, jer će u narednom periodu biti sklapani i ugovori za druge vrste meda, objavio je SPOS.

1 – Ime i prezime pčelara člana SPOS-a

2 – Naziv društva/udruženja pčelara preko koga ste se učlanili u SPOS

3 – Adresa lokacije meda

4 – Mobilni i fiksni telefon, mejl

5 – Vrsta i količina meda koja se nudi (minimum 300 kg) sa navođenjem godine vrcanja meda (ako imate PRAVI livadski med sa planina, to naznačite kao posebnu vrstu meda, van cvetnog meda)

6 – Navedite da li ste potpisali Ugovor o licenci za pristup Standardu kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“, kao i datum potpisivanja ugovora, jer kada nađemo kupca, taj med će imati veću otkupnu cenu

Kontakt osoba kojoj pčelar šalje navedene podatke (isključivo mejlom, Viberom ili redovnom poštom) je komercijalista Pogona „Naš med“ Ivan Ivić, 064/65-77-833, nasmed.prodaja@gmail.com

Ako pčelar nema finansijskih mogućnosti da pozove, dovoljno je da mu pusti SMS poruku o tome, i on će pozvati o trošku Pogona.

Ako ponudu meda šalje redovnom poštom, šalje je na sledeću adresu:

Pogon „NAŠ MED“
Ul. Solunskih ratnika br. 2
34210 Rača

(ako šalje brzom poštom, upiše broj telefona primaoca: Ivan Ivić, 064/65-77-833)

POSEBNA POGODNOST ZA VLASNIKE KARTICA LOJALNOSTI SPOS-a I KAKO DA DOĐETE DO KARTICA

Sve detalje oko prijave meda pročitajte na sajtu SPOS.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede