Bespovratna sredstva za nabavku opreme za preradu pčelinjih proizvoda – Konkurs otvoren do 24.5.2024.

bespovratna sredstva 1

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% (70%) od prihvatljivih troškova investicije

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu pčelinjih proizvoda na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini, raspisao je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Bespovratna sredstva za novu opremu za proizvodnju i preradu pčelinjih proizvoda

Konkurs se raspisuje u cilju: stabilnosti dohotka poljoprivrednih gazdinstava; poboljšanja produktivnosti i kvaliteta proizvoda, smanjenja troškova proizvodnje; unapređenja tehničko-tehnološke opremljenosti; održivog upravljanja resursima i zaštite životne sredine; proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu, rasta konkurentnosti uz prilagođavanje zahtevima domaćeg i inostranog tržišta i usklađivanja sa pravilima Unije, njenim standardima, politikama i praksama.

Za realizaciju mere predviđeno je ukupno 4.650.000,00 dinara za aktivnosti. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 350.000,00 dinara, a minimalan iznos po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije. Fizičko lice – nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva mlađi od 40 godina, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Pravilniku utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije.

Namena bespovratnih sredstava

Bespovratna sredstva namenjena su za nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda. 

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu za jednu ili više investicija. Pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu.

Konkurs je otvoren do 24. maja 2024. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/487-4186 od 13,00-15,00 časova ili na e- mejl boban.orelj@vojvodina.gov.rs

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izjavu dobavljača, izjavu 1 i 2, zahtev za isplatu i izveštaj o namenskom utrošku sredstava, model poslovnog plana i Uputstvo o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Konkurs u celini možete preuzeti OVDE

Izrada Registra apikomora Srbije i 10 razloga zašto je to potrebno

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede