Sertifikovano seme polazna tačka uspešne proizvodnje

seme sitno

Sertifikovano seme, dobra start za uspešnu proizvodnju.

Zašto je važno koristiti sertifikovano seme?

To je polazna tačka uspešne proizvodnje useva, kao i važan alat za upravljanje rizikom.

  • Čisto seme – Sertifikovano seme se uzgaja i prerađuje pod strogim proizvodnim zahtevima sa strogim ograničenjima u odnosu na primese (nečistoće).
  • Sortna čistoća – Proizvodi se pod strogo nadgledanim sistemima upravljanja kvalitetom kako bi se maksimizirala sortna čistoća – vodeći računa da dobijete konkretnu sortu koju želite. Prisustvo karakteristika drugih sorti, kao i netipičnih osobina za konkretnu sortu su svedene na minimum.
  • Sledljivost – U svoj proizvod možete biti sigurni samo ako znate njegovo poreklo. Sertifikovano seme je ključ tog znanja: proizvodnja ovog semena se od samog početka pažljivo kontroliše u okviru sistema postizanja potrebnog kvaliteta.
  • Nova genetika – Poboljšane osobine kao što su bolji rod, otpornost na bolesti, tolerancija na sušu, tolerantnost na poleganje i još mnogo toga se dobija u sertifikovanom semenu. Godine istraživanja i razvoja ušle su u ove osobine i poljoprivrednik može biti siguran u njih, za razliku od nesertifikovanog semena.
  • Osigurajte dobre rezultate – Želite najbolju genetiku i najčistija polja kako biste bili sigurni da maksimalno koristite svoja ulaganja. Setva sertifikovanog semena znači veća ulaganja u startu potrebna za modernu ratarsku proizvodnju za vrhunske rezultate. Sigurnost koju obezbeđuje je put do visokih i kvalitetnih prinosa.

Izvor: Galenika Fitofarmacija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede