Uskoro se otvara RuralFoto konkurs za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023.

RuralFoto

Uskoro se otvara RuralFoto konkurs: Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Imate li oko za fotografiju i volite da provodite vreme u ruralnom prostoru, iskoristite slobodno vreme i uslikajte motive života na selu, prirode, domaćih životinja, te proizvodnje hrane i nominujte ih na konkurs.

Informacioni sistem Agroklub organizuje RuralFoto – javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini. Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije, da tako zajednički promovišemo lepote naših ruralnih prostora i pokažemo svu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje – jer želimo da veličamo prirodu! Slobodno uključite setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu – jer ono smo što jedemo!

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine. Imajte na umu da dobar opis fotografije sigurno može pomoći u privlačenju lajkova.

Proglašenje najboljih fotografija sa konkursa RuralFoto 15. septembra

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a konkurisati mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. Pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu.

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Pravila izbora RuralFoto: https://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Vodič za nominovanje fotografija: https://www.youtube.com/watch?v=_Cn1fy2bL0

Preporučujemo: Zaštita useva i zasada nakon grada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede