Poljoprivrednom fakultetu finansijska podrška Pokrajine

fakultetu

Novosadskom Poljoprivrednom fakultetu sredstva namenjena finansiranju 12 naučno-stručnih aktivnosti širokog naučnog opusa

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljku Tici ugovore o dodeli finansijskih sredstava namenjenih održavanju naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretar Božić je istakao da je reč o iznosu od pet miliona dinara bespovratnih sredstava koje resorni sekretarijat dodeljuje po ovom konkursu, te da je ukupna vrednost odobrenih projekata 14,6 miliona dinara. Podrška je, prema njegovim rečima, namenjena za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja, koje su zaposleni na Poljoprivrednom fakultetu izdvojili kao značajne za dalje unapređivanje poljoprivrede u Vojvodini.

„Pored odluke o podršci vrednoj gotovo 3,7 miliona dinara, koju je resorni sekretarijat namenio za realizaciju 12 projekata sa kojima je konkurisao Poljoprivredni fakultet, sredstva su odobrena za još četiri projekta. To su dva projekta Filozofskog fakulteta i po jedan iz Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i Srednje poljoprivredne prehrambene škole ’Stevan Petrović Brile’ u Rumi“, istakao je sekretar Božić i dodao da je reč o kvalitetnim projektima koji su ispunili sve kriterijume u cilju unapređivanja poljoprivredne proizvodnje u našoj pokrajini. Korisnici će, kako je rekao, biti u mogućnosti da pomoću ovih sredstva obezbede i neophodnu opremu.

Božić je podsetio i na to da je od 2016. godine do sada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za realizaciju projekata na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu opredelio ukupno 24 miliona dinara.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica zahvalio je na dobijenim sredstvima i istakao važnost današnje posete resornog sekretara navodeći da je to još jedna potvrda odličnih odnosa i kontinuirane podrške tom fakultetu.

„Sredstva koja smo dobili na ovom konkursu namenjena su finansiranju 12 naučno-stručnih aktivnosti širokog naučnog opusa, počev od procesne tehnike, energetike i obnovljivih izvora energije, preko analize štetnog uticaja korova, do tema u oblastima marketinga, distribucije poljoprivrednih proizvoda i praćenja ekonomskih efekata poljoprivredne proizvodnje u našoj pokrajini“, istakao je dekan Tica.

On je izrazio zadovoljstvo i zbog toga što je putem ovog konkursa, pored aktivnosti u kojima učestvuju profesori, podržano i nekoliko naučno-stručnih aktivnosti u kojima su neposredni učesnici studenti. Tica je rekao da su ova sredstva važna podrška u realizaciji različitih programa na Fakultetu, jer predstavljaju nastavak višegodišnje linije finansiranja kojom Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava tu visokoobrazovnu ustanovu.

Možda Vas zanima i ova priča: Zašto je važna N-min metoda i kada uraditi analize?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede