Odabrani finalisti projekta #OkvirPodrške NLB Grupe od 300 pristiglih prijava

Okvir podrske

Pobednici trećeg po redu konkursa #OkvirPodrške dobiće finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 100.000 evra 

Treći po redu regionalni projekat NLB Grupe #OkvirPodrške za male lokalne biznise, koji će ove godine podržati realizaciju tri najbolje regionalne ideje za održivo poslovanje ukupnim iznosom od 100.000 evra, dobio je svojih 10 finalista. Čak 300 kompanija sa šest tržišta učestvovalo je u projektu, kojim ova vodeća bankarska grupacija u jugoistočnoj Evropi teži da pronađe održiva rešenja za budućnost.

NLB Grupa je u trećem ciklusu projekta #OkvirPodrške pružila priliku malim lokalnim biznisima da, bez obzira na vrstu delatnosti, prijave svoje ideje u oblasti zaštite životne sredine, društvene odgovornosti ili savesnog korporativnog upravljanja. Od 300 pristiglih prijava sa svih tržišta na kojima NLB grupa posluje (Srbija uključujući i tržište Kosova i Metohije, Slovenija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora), čak 150 kompanija predstavilo je projekte iz oblasti zaštite životne sredine, 119 prijava iz oblasti društvene odgovornosti, dok su se preostale kompanije bavile upravljačkim aspektom održivosti.

Žiri sastavljen od stručnjaka NLB Grupe i jednog predstavnika kompanije Deloitte Slovenija, odabralo je deset finalista na svakom tržištu, koji će biti nagrađeni posebnim bankarskim povlasticama, ali i podrškom u vidu promocije na kanalima medijskog partnera projekta.

„U fokusu nam je budućnost ovog regiona, mogućnosti koje mu se nude i koje NLB Grupa može da podrži svojim odlukama, uslugama i načinom na koji delujemo. Ovog puta bavimo se održivošću u najširem smislu te reči, jer ona pokriva ne samo ekološki, već i društveni i upravljački aspekt, i nalazi se u samom središtu našeg poslovanja.

Izuzetno smo ponosni na svoj region, jugoistočnu Evropu, jer znamo da ima mnogo toga da ponudi – od kvaliteta života, do znanja i inovativnih ideja. Pogledajte samo kako su naučnici poput Tesle i Nordunga bili smeli i dalekovidi. Voleli bismo da toga bude više u budućnosti i zato tragamo za održivim rešenjima za bolje sutra. Jer naš region nije samo tačka na mapi. Ovo je naš dom“, izjavio je Blaž Brodnjak, generalni direktor NLB Grupe.

Pobednici trećeg po redu konkursa #OkvirPodrške dobiće finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 100.000 evra (prvoplasirani dobija 50.000 evra, drugoplasirani 30.000 evra i trećeplasirani 20.000 evra), dok će konsultantska kuća Deloitte obezbediti besplatne osmočasovne konsultantske usluge na temu uspešnog integrisanja održivog poslovanja u strateške i operativne poslove u kompaniji.

„Ovogodišnji #OkvirPodrške pokazao je da preduzetnici hrabro koračaju stazom održivosti. Moramo priznati da je reakcija kompanija koje su se prijavile na konkurs i predstavile svoje poslovanje i projekte nadmašila naša očekivanja.

U odnosu na prethodne cikluse projekta #OkvirPodrške, kada smo podržali mikro, mala i srednja preduzeća koja su osetila ozbiljne posledice krize izazvane Covid pandemijom, jedna od ključnih komponenti ovogodišnjeg konkursa jeste da kompanije ponude održiva rešenja ili imaju održivo poslovanje, bilo da je reč o zaštiti životne sredine, društvenoj odgovornosti ili upravljačkom aspektu održivosti“, istakla je Nataša Zemljič Pangerc, vođa tima za rad sa malim i srednjim preduzećima u jugozapadnom regionu u NLB-u, i jedna od članica žirija.

Deleći ideju da zajedno možemo da radimo bolje i učimo više da bismo stvorili bolju budućnost za generacije koje dolaze, partneri na projektu #OkvirPodrške – Deloitte, Mastercard, Pro plus, Bloomberg Adria i Europlakat – veruju da je pravi trenutak za održivu transformaciju.

Preporučujemo: O feromonima u voćnjacima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede