Претрага
Претрага

Nastavljena tradicija ocenjivanja kvaliteta duga 135 godina

Ocenjivanja kvaliteta u susret Poljoprivrednom sajmu. Komisije rade punom parom. Priznanja će se dodeljivati tokom Poljoprivrednog sajma U jubilarnoj godini, u kojoj Novosadski sajam obeležava...

Galenika

Ocenjivanja kvaliteta u susret Poljoprivrednom sajmu. Komisije rade punom parom. Priznanja će se dodeljivati tokom Poljoprivrednog sajma

U jubilarnoj godini, u kojoj Novosadski sajam obeležava vek postojanja, od 20. do 26. maja biće priređen 90. međunarodni poljoprivredni sajam, ali i nastavljena tradicija ocenjivanja kvaliteta duga 135 godina.

ocenjivanja
Foto: sajam.net

U robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo prijavljeno je 180 uzoraka ne samo meda, već i preparata na bazi meda, pčelarske opreme i pribora, rekao je predsednik Komisije za ocenjivanje meda i drugih pčelinjih proizvoda, dr Mića Mladenović.

Najviše je bilo uzoraka čistog meda sa sortom porekla, a dok su ostali uzorci bili mešavina meda sa dodatkom lekovitog bilja. Sve ovo vreme, od kako Komisija vrednuje kvalitet, postignut je napredak u pripremi prozvoda za ocenjivanje kvaliteta meda za tržište. Ono što je izvesno je da je plastična ambalaža gotovo skroz izbačena iz upotrebe, kaže dr Mladenović. Najviše uzoraka meda pristiglo je iz Srbije (Vojvodine i Kosova i Metohije), Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Ocenjivanja jakih alkoholnih pića

Sa radom je danas počela Komisija za ocenjivanje jakih alkoholnih pića koja će u narednih nekoliko dana pregledati gotovo 315 uzoraka rakije, rekao je predsednik Komisije, dr Ninoslav Nikićević. Za 40 godina koliko je član i predsednik  Komisije, tvrdi, da nikada nije pristiglo toliko uzoraka i da komisija nikada nije bila brojnija u ocenjivanju.

Stručne komisije koje okuplja Novosadski sajam čine profesionalci iz zemlje i inostranstva, odakle stižu i učesnici. Priznanja će se dodeljivati tokom Poljoprivrednog sajma, dok će se posebna čast najboljima ukazati na Večeri šampiona.

Podeli sa prijateljima:

Preporučeno