Obeležen jubilej 100 godina Novosadskog sajma, najstarije sajamske kuće u zemlji

jubilej
Svečanom akademijom obeležen je jubilej 100 godina postojanja i rada Novosadskog sajma.
Prva novosadska izložba održana je 1923. godine i označila je početak sajamskih priredbi u Novom Sadu i godina je nastanka Novosadskog sajma.
jubilej 2
Svečanost povodom jubileja održana je u auli Master centra. Novosadski sajam ima nemerlјivu ulogu za privredu Srbije i Grada čiji je svojevrsni ambasador jer po svetu pronosi njegovo ime, rekao je na svečanosti gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Novi Sad obeležava čitav vek tradicije sajamskih priredbi, ali ujedno i započinje novi vek razvoja jedne od najperspektivnijih grana privrede u našem gradu.
jubilej gradonacelnik
Milan Đurić

„Uz sve unutardržavne promene, industrijske epohe i globalne istorijske događaje, Sajam se zadržao u gradu u kom je i ponikao, i postao njegov neraskidivi deo. I dalje se, sada već čitav jedan vek, održava u Novom Sadu, na veliko zadovoljstvo i ponos svih Novosađana. Novosadski sajam ima nemerljivu ulogu za privredu naše države i Grada čiji je svojevrsni ambasador, jer po svetu pronosi njegovo ime. Takođe, znaju to Novosađani, on u nama budi emocije i evocira uspomene na detinjstvo, kada smo sa školom ili roditeljima tradicionalno dolazili na sajmove. On je već sto godina generator inovacija, prijateljstava, poslovanja – svet u malom“, rekao je Đurić.

jubilej direktor
Slobodan Cvetković

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković ovom prilikom je istakao da je tokom veka postojanja ove najstarije sajamske kuće u zemlji, postignut visok stepen profesionalizma, prepoznatljivosti i kvaliteta, a da, uz bogatu istoriju i tradiciju Novosadskog sajma, to zajedno osigurava uspehe i u narednih 100 godina.

Jubilej uz dobošare, glumce, filharmoniju, vatromet

Svečanu akademiju je obeležio bogat program. Emitovan je film „100 godina Novosadskog sajma„, odigrana predstava „100 godina Sajma“ u izvođenju glumaca Srpskog narodnog pozorišta i priređen nastup simfonijskog orkestra Zrenjaninske filharmonije i vatromet.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede