JVP Vode Vojvodine dobilo opremu za odbranu od poplava

jkp vode vojvodine

JVP „Vode Vojvodine“ isporučena izuzetno vredna oprema za odbranu od poplava.

Oprema, vrednosti preko 570.000 evra, je dobijena u okviru Interreg IPA projekta sa Republikom Hrvatskom pod nazivom „Stojimo zajedno“ („Together we stand“), a preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Oprema obuhvata dve mašine za punjenje vreća peskom, kapaciteta 4.600 vreća na sat, dva mobilna svetlosna tornja sa agregatom i dve pumpe kapaciteta 120l/c sa svetlećim tornjem na prikolici.

U okviru istog projekta očekuje se i isporuka 1.200 m mobilnih brana sa pratećom opremom.

Ukupna vrednost projekta je 1.797.180,20 evra od čega Evropska unija sufinansira 85% vrednosti projekta.

Primopredaja opreme i obuka radnika JVP „Vode Vojvodine“ obavljena je danas u prostorijama magacina za mobilnu opremu u Primorskoj ulici.

Nosilac posla je Unikom d.o.o, a partneri na projektu, osim Autonomne pokrajine Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, su i Osječko-baranjska županija, Udruženje za kreativni razvoj Slap, kao i Regionalna razvojna agencija Bačka d.o.o. Novi Sad.

Cilj ovog projekta je zaštita ljudi i okoline u pograničnim područjima od štetnog dejstva poplava, a to se upravo postiže multisektorskim pristupom obe zemlje.

Zajedničko delovanje u slučaju kriznih situacija igra ključnu ulogu kako bi reakcija na potencijalne prirodne katastrofe bila pravovremena, a šteta što manja.

Foto: Vode Vojvodine

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede