Zaštićenim područjima 15 miliona dinara

zasticenim podrucjima Titelski breg

Zaštićenim područjima budžetska sredstva. Zaštita životne sredine odavno preporznata kao jedna od najznačajnijih oblasti.

Ugovori vredni 15 miliona dinara potpisani su danas u Pokrajinskoj vladi, povodom javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine namenjenog ulaganjima u projekte koje realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine u toku 2022. godine.

Ukupno 25 zaštićenih područja, u čije unapređivanje je resorni sekretarijat usmerio budžetska sredstva, jesu specijalni rezervati prirode Karađorđevo, Kraljevac, Gornje Podunavlje, Deliblatska peščara, Okanj bara, Carska bara, Titelski breg, Obedska bara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Slano Kopovo, Ludoško jezero, Selevenjske pustare i Pašnjaci velike droplje.

Sredstva su raspoređena i za revitalizaciju i zaštitu Nacionalnog parka „Fruška gora“, te parkova prirode – Ponjavica, Palić, Jegrička, Beljanska bara i Kamaraš, kao i predela izuzetnih odlika – Vršačke planine, Subotička peščara, Ade i odseci kod Slankamena i zaštićenih staništa – Mali vršački rit i Bara Trskovača.

Ugovore je korisnicima uručila podsekretarka Brankica Tabak, koja je istakla da zaštita područja doprinosi očuvanju ekosistema i cele okoline, što stvara uslove za unapređenje standarda i zdravlja na nacionalnom nivou.

„Nešto što je čoveku dato besplatno – priroda na dar – na kraju mora biti zaštićeno od istog tog čoveka putem institucija i drugih vidova organizovanja u sistemu. Želeli smo da vam olakšamo posao na zaštiti onoga od čega i naš život zavisi, jer je zaštita životne sredine odavno prepoznata kao jedna od najznačajnijih oblasti“, navela je Brankica Tabak.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede