Prijave za Eko taksu za preduzetnike i pravna lica do kraja jula

eko taksu

Još sutra omogućeno prijavljivanje za Eko taksu.

Na portalu Lokalne poreske administracije (lpa.gov.rs) omogućeno je elektronsko podnošenje prijava za naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine takozvana Eko taksa.

Obaveštavaju se obveznici naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine – preduzetnici i pravna lica koji obavljaju određene aktivnosti koje utiču na životnu sredinu, da 31. jula 2020. godine ističe rok za podnošenje prijave na Obrascu 1 za 2020. godinu, piše u saopštenju.

U prijavi je potrebno navesti period i godinu na koje se prijava odnosi (pošto podatak o periodu nije sastavni deo obrasca) i uneti tačan iznos godišnjeg prihoda iz prethodne godine (ne u hiljadama dinara).

U polje „jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost“ unosi se ukupan broj jedinica lokalnih samouprava, odnosno gradskih opština u kojima obveznik naknade obavlja pretežnu delatnost.

Prijave za 2019. godinu, za period od 7. do 31. decembra, ne mogu se podnositi elektronski, piše na sajtu Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije.

Fot: pixabay.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede