Otvoren javni poziv „Digitalna rešenja za zelenu ekonomiju“

digitalna resenja

Digitalna rešenja koja doprinose prelasku na zelenu ekonomiju biće nagrađena. Tri najinovativnija predloga biće izabrana za nagradu u vrednosti do 5.000 američkih dolara.

Kako bi podržao razvoj inovativnih ideja i poslovnih modela koji primenom digitalizacije mogu da ubrzaju prelazak na zelenu ekonomiju, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) otvara javni poziv „Digitalna rešenja za zelenu ekonomiju“.

Digitalizacija može da olakša prelazak poslovnog sektora u Srbiji na zeleni, cirkularni model poslovanja koji doprinosi smanjenju otpada, zagađenja vazduha i emisija gasova sa efektom staklene bašte. Na taj način digitalne tehnologije imaju značajnu ulogu u sistemskoj zelenoj tranziciji privrede i društva.

Modernizacija poslovanja korišćenjem prednosti digitalizacije doprinosi i postizanju boljih poslovnih rezultata i ušteda, kroz efikasnije korišćenje resursa i energije, veću dostupnost informacija i lakše umrežavanje između kompanija. Osim toga, značajna je i za konkurentnost srpskih kompanija na domaćem, ali i na tržištima razvijenih zemlja na kojima potrošači uveliko daju prednost robi i uslugama koje imaju manji uticaj na životnu sredinu.

digitalni agronom 3

Na javni poziv „Digitalna rešenja za zelenu ekonomiju“ mogu da se prijave privredna društva i preduzetnici, kao i organizacije civilnog društva registrovani u Republici Srbiji, a posebno se ohrabruje prijavljivanje preduzetnica.

Predložena inovativna rešenja mogu da budu primenjena u različitim segmentima poslovanja, poput proizvodnih procesa, unapređenja unutrašnje organizacije, nabavke, logistike, praćenja proizvoda, odnosa sa kupcima, prodaje.

Prijave se podnose putem sajta http://circulareconomy-serbia.com, a rok je 21. januar 2022. do 17 časova.

Prijave koje prođu tehničku evaluaciju oceniće nezavisna komisija. Tri najinovativnija predloga biće izabrana za nagradu u vrednosti do 5.000 američkih dolara za dalji razvoj digitalnih rešenja koja doprinose prelasku na zelenu ekonomiju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede