Konkurs za organsku proizvodnju: Sredstva za troškove kontrole i sertifikacije i priključne mašine

organski proizvod logo

Konkurs otvoren zaključno sa 1. novembrom 2018. godine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2018.godini.

Predmet konkursa jeste dodela sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u 2018. godini, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju.

Namena i visina sredstava

Sredstava po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje:

1. troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2018. godini;

2. nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju:

– nabavka specijalizovane opreme za mehaničko regulisanje korova – razne vrste češljeva, zvezdaste drljače, oprema za suzbijanje korova putem plamena, putem vrele vode, potom medjurednih kultivatora i sl.

– nabavka čizel plugova (razrivači),

– nabavka opreme za tretiranje organskih useva (prskalice i atomizeri).

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 10.000.000,00 dinara,

Sredstva namenjena po ovom konursu predviđena su za sufinansiranje do 80 % podrške od plaćenog iznosa za troškove kontrole i sertifikaciju organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste do 1.000.000,00 dinara.

Ko ima pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to:

1. fizičko lice:
– nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
– preduzetnik nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

2. pravno lice:
– privredno društvo;
– zemljoradnička zadruga.

Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, a zemljoradnička zadruga ukoliko je razvrstana u mikro, malo ili srednje pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.

O uslovima za učešće na konkursu i potrebnoj dokumentaciji saznajte OVDE.

Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 1. novembrom 2018. godine.

Prijava na konkurs može se preuzeti sa sajta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: www.psp.vojvodina.gov.rs ili u prostorijama navedenog sekretarijata (Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, I sprat, soba 44/a, zgrada Pokrajinske vlade).

Informacije u vezi s konkursom mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, putem telefona: 021/487-4601.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede