EU Tvining projekat

organsko povrće 2

EU Tvining projekat za jačanje kapaciteta, unapređenje znanja i podizanje svesti u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Tvining projekat SR 14 IPA AG 02 17 ,,Jačanje kapaciteta za sprovođenje i dalji razvoj zakonodavstva u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehambrenih proizvoda“ finansiran od strane Evropske unije, zvanično je počeo 05. februara 2018 i trajaće 24 meseca.

Cilj projekta je pružanje institucionalne podrške Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, jačanje kapaciteta, unapređenje znanja i podizanje svesti u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Razvojem organske proizvodnje u Srbiji i zaštitom geografskog porekla poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda usklađenom sa EU, proizvođači mogu da prodaju nacionalne proizvode na tržištu Evropske unije, kao i na svetskom tržištu dobijajući najbolju tržišnu cenu za svoj proizvod.

S tim u vezi, najmanje tri srpska poljoprivredna i prehrambena proizvoda sa oznakom geografskog porekla će biti spremna za registraciju na nivou Evropske unije.

Svim građanima će biti na raspolaganju javne informacije o srpskoj organskoj proizvodnji i poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima sa oznakama geografskog porekla.

Važnost oba sektora i svih njihovih prednosti, kako za proizvođače tako i za građane i sve zainteresovane strane, će biti istaknuta kroz sprovođenje informativne kampanje koja predviđa radionice, konferencije i promociju.

Brošura, poster i kalendar OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede