Biofest, međunarodni festival organskih proizvoda 7. i 8. oktobra

organski proizvod logo

Biofest – Organski proizvodi, konferencija, izložba

Udruženje TERRA’S i Otvoreni univerzitet Subotica ovogodišnji 16. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST organizuje 7. i 8. oktobra 2020. godine.

Zbog situacije sa korona virusom program je redukovan, a aktivnosti će se realizovati u skladu sa preporukama predviđenim u pandemiji.

Prvog dana, u sredu, 7. oktobra, predviđeno je predstavljanje rezultata anketnog istraživanja organskih proizvođača koja je urađena u okviru „Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine od 2020. do 2025. godine“, objavljeno je na sajtu Udruženja Terras.

Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ovaj dokument radi Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa Udruženjem Terras i Otvorenim univerzitetom Subotica, a sve u cilju unapređenja mera podrške organskoj poljoprivredi u pokrajini.

Onlajn konferencija 8. oktobra

Kao i kod većine manifestacija, deo programa je premešten na Internet.

Onlajn konferenciju na temu: „Razvoj ili stagnacija organske proizvodnje u regionu – 30 Terrasovih koraka na organskom putu Srbije“ biće organizovana u četvrtak, 8. oktobra od 11:00 do 12:30 preko ZOOM aplikacije.

Osim iz Srbije, eminentni stručnjaci i poznavaoci stanja organske poljoprivrede iz Hrvatske, Severne Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, izneće svoje ocene, zapažanja i mogućnosti za dalji razvoj ovog vida proizvodnje u regionu.

Svi zainteresovani za ovu temu preko e-mail: terras@openunsubotica.rs mogu dobiti link za učešće na ovom skupu.

Oba dana manifestacije, 7. i 8. oktobra, u terminu od 10 do 18 časova, u holu na drugom ulazu Otvorenog univerziteta Subotica održaće se prodajna izložba organskih proizvoda.

Predstaviće se desetak proizvođača iz Vojvodine, sa svežim povrćem, jajima, testeninom, ali i humusom i ostalim sredstvima za organsku proizvodnju.

Pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Subotica uz značajnu podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Organik Control Sistem, Eco Fenix B Team i Agencija Panonreg. Medijska podrška: TV Subotica, Yu eco rtv i www.subotica.info.

PROGRAM Biofesta pročitajte OVDE

Organska proizvodnja i ekologija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede