Noževi za freze

IPARD njive

Freze su priključne mašine za traktore koje se koriste za osnovnu i dopunsku obradu zemljišta, a dele se na grupe lakih i teških freza.

Kada koristiti lake, a kada teške freze?

Modeli koji spadaju u grupu teških freza koriste se za sve tipove zemljišta i u najtežim radnim uslovima, jer imaju tešku konstrukciju. Dodatna prednost teških freza je što poseduju reduktor sa četiri brzine, a postoje modeli i sa četiri ili šest noževa po nosaču.

Modeli koji spadaju u grupu lakih freza koriste se u povrtarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu jer imaju mogućnost pomeranja u stranu i time omogućavaju obradu blizu biljke, a da istu ne oštete. Ovi modeli imaju nisku potrošnju goriva i mogu se koristiti na traktorima sa manjom snagom zbog manje težine konstrukcije.

Najčešće na frezama menjamo noževe

Kao i svaka priključna mašina, tako i freze imaju delove koji se vremenom habaju. Kod freza delovi koji se najviše habaju i najčešće menjaju su noževi. Svaki model freze ima veći broj noževa. Ukupan broj noževa razlikuje se u zavisnosti od modela. Modeli sa po šest noževa po nosaču i razmacima od 20 cm između nosača daju najbolje rezultate i najefikasnije sitne zemlju. Takođe, smanjuju vibracije i opterećenje ležajeva rotora.

U online ponudi na sajtu hudjik.com mogu se pronaći noževi za freze mnogi domaćih i stranih proizvođača poput: Batuje, Panonija, Benassi, FAP, Goldoni, Gorenje, Honda, IMT, Nardi, Poljski, SEP, Toma Vinković i Valpadana. Preduzeće Huđik nudi noževe za veliki broj različitih tipova freza, te je kod njih moguće pronaći ono što tražite.

Noževi otporni, oštri i izdržljivi

Noževi svih proizvođača iz ponude izrađuju se od termički obrađenog i visokokvalitetnog bor-manganskog čelika, koji koriste najveći svetski proizvođači poljoprivrednih mehanizacija, u kombinaciji sa kovanom oštricom. Izrada od ovih materijala omogućava im dobra mehanička i fizička svojstva, a garantuje visok kvalitet i višegodišnju izdržljivost.

Noževi za freze izrađeni od bor-manganskog čelika pružaju:

  1. otpornost na habanje i u najtežim uslovima rada
  2. visok stepen oštrine
  3. dug vek trajanja

Pre freziranja, kako biste imali dobar rezultat i dobro obrađenu zemlju, obavezno proverite sve noževe na frezi. Savetujemo da imate potreban broj noževa, jer ukoliko nemate može doći do poremećaja balansa kopanja, a to će dovesti do loše obrade zemljišta. Takođe, ukoliko neki od noževa nije u dobrom stanju, potrebno ga je zameniti.

Sve delove moguće je poručiti online preko web shopa u svega par klikova, a naručeno će biti poslato na kućnu adresu. Na sva pitanja odgovore potražite kod stručnog osoblja preduzeća Huđik, koje će pomoći u izboru odgovarajućih noževa za freze.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede