Traktorijada u Banatskom Novom Selu održana peti put

U Banatskom Novom Selu 9. jula je održana peta po redu “Traktorijada“. Vreo dan nije sprečio poljoprivrednike da posete ovu manifestaciju.

Traktorijada” je manifestacija posvećena poljoprivrednoj mehanizaciji, staroj i novoj.

Na oko 4 hektara na jubilarnoj “Traktorijadi”, više od trideset renomiranih firmi izložilo je traktore, priključnu mehanizaciju, semena, delove i opremu za mehanizaciju.

Da se bez kvalitetne poljoprivredne mehanizacije ne može svesna je i država koja kroz institucije sprovodi podsticajne mere za nabavku novih traktora i priključnih mašina.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je otvarajući “Traktorijadu” rekao da će sekretarijat merama podržati mlade u seoskim sredinama, takozvanim start ap programima.

“Po prvi put ova mera postoji i na republičkom i na pokrajinskom nivou, i mi smo u Sekretarijatu za poljoprivredu prepoznali mlade poljoprivrednike do 40 godina i dali im mogućnost da i kroz ovu meru nabave novu pogonsku i priključnu mehanizaciju”, rekao je Radojević.

Radojević je tom prilikom rekao da pokrajinski sekretarijat u kordinaciji sa ministarstvom poljoprivrede ulaže napore kako bi što više poljoprivrednika dobilo povoljne kredite i subvencije za kupovinu novih traktora i mehanizacije.

Vrućina nije oterala paore

I pored toga što je toga dana bila velika vrućina „Traktorijadu“ u Banatskom Novom Selu je, prema podacima organizatora U.G. “Novoseljanski paori”, posetilo preko 1200 posetilaca uglavnom iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije. Kao i svake godine došli su i gosti iz Rumunije. 

Zabavni deo programa i pored poteškoća zbog velike vrućine protekao je zadovoljavajuće, a takmičari su bili nagrađeni atraktivnim nagradama: peharima, akumulatorima, motornim uljem, semenima kukuruza i suncokreta, vaučerima…

Takmičara za disciplinu “Poligonska vožnja” je bilo više nego planirano, dok je za ostale discipline gde “se znoj prolivao” manjkalo takmičara.

NAGRAĐENI TAKMIČARI

Poligonska vožnja:

1. mesto – Arambašić Dušan iz Vladimirovca

2. mesto – Jovanović Stevan iz Mošorina

3. mesto – Brošćan Marin iz Vladimirovca

Ekipna vuča traktora (ekipe po šest članova ):

1. mesto – ekipa „CRVENI“ iz Banatskog Novog Sela

2. mesto – ekipa „VLADIMIROVAC“ iz Vladimirovca

3. mesto – ekipa „JANjANI“ iz Banatskog Novog Sela

Prevrtanje traktorske gume:

1. mesto – Dragičević Špiro iz Banatskog Novog Sela

2. mesto – Milutinović Miroslav – Dobri Do

3. mesto – Sava Militarov iz Banatskog Novog Sela

Petlići – prevrtanje gume:

1. mesto – Petar Sekešan iz Vladimirovca

2. mesto – Kalinić Stevan iz Vladimirovca

3. mesto – Ivana Ivanović iz Banatskog Novog Sela

 

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?