Suzbijanje krpelja i bubašvaba biocidnim proizvodom

suzbijanje krpelja

Biocidni proizvod namenjen za suzbijanje krpelja i bubašvaba namenjen suzbijanju krpelja  na travnatim površinama i bubašvaba u zatvorenom prostoru

Paukovi i insekti koji nam mogu ugroziti zdravlje, a koji se nalaze u prirodi, ali u našim domovima, su krpelji i bubašvabe. Važno je da ih se oslobodimo.

Krpelji (Ixodidae) se poslednih godina sve masovnije i sve se češće pojavljuju na otvorenom prostoru. Krpelji, po klasifikaciji, ne pripadaju insektima, već paukovima. Najčešće se hrane krvlju životinja i ljudi. Prilikom uboda mogu da prenesu viruse i bakterije. Najopasnija bolest svakako je Lajamska bolest. Bakterijskog je porekla. Kod nas krpelji su najčešće aktivni u proleće i tokom leta.

Bubašvabe (Blattodea) su insekti koji su najrasprostanjeniji na našoj planeti. Kao što smo i sami svedoci, veliki broj domaćinstava imao je problema sa ovim insektima. Bubašvabe su prenosici različitih bolesti kao štos su kolera, kuga, tuberkuloza… Kontaminiraju sve sa čime stupe u kontakt. Prenose razne mikroorganizme koji predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi i životinja. Aktivne su noću. Bubašvabe ne odlaze iz zatvorenog prostora same po sebi, već je neophodno izvršiti hemijske mere suzbijanja ovih insekata, kako bi se uspešno rešili ovih insekata.

Galenika- Fitofarmacija je obezbedila efikasno rešenje za suzbijanje krpelja i bubašvaba – NADZOR.

NADZOR
Objekat primene Štetna vrsta Koncentracija Vreme primene
Travnjaci Krpelji (Ixodidae) 0,06% za suzbijanje krpelja na travnim površinama tretirati u toku vegetacije po potrebi
Zatvoren prostor
(tretiranje zidova i podova)
Bubašvabe (Blattodea) 0,2-0,4% tretiranje po potrebi

Travne površine tretirati sa količinom od 300 l rastvora po hektaru.

Za tretiranja prostorija i podova koristi se 20-40 ml preparata na 10 l vode. Tretiraju se zatvoreni prostori i infestirane površine. Tretiranje obaviti po potrebi. Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Preporučujemo: APEL: NE PALIMO VATRU NA OTVORENOM. KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE ZAKONA I DO MILION DINARA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede