Kako se rešiti korova u kukuruzu nakon nicanja?

korov

U prvim fazama razvoja kukuruza 2-3 lista, paralelno sa porastom useva, mogu se javiti  problematični korovi

Koje korovske biljke najviše prete kukuruzu nakon nicanja?

Izbor herbicida nakon nicanja kukuruza zavisi prvenstveno od strukture i veličine korova, ali i od razvojne faze biljke, odnosno broja listova. Važno je napomenuti da se broje svi listovi kukuruza.

U prvim fazama razvoja kukuruza 2-3 lista, paralelno sa porastom useva, kao problematični korovi mogu se pojaviti palamida, ambrozija, gorušica, tatula i drugi širokolisni korovi. Uzimajući u obzir da ovi korovi mogu brže da napreduju od kukuruza i da njihovo suzbijanje može biti otežano kada prerastu optimalnu fazu za tretman (posebno palamida kada krene u porast cvetnog stabla), potrebno je izvesti tretman herbicidima u optimalnom periodu.

Koja su aktuelna rešenja protiv korova nakon nicanja gajene biljke?

Preporuka je da se primeni herbicid PLAMEN koji deluje na većinu najproblematičnijih širokolisnih korova u kukuruzu u količini od 0,5-0,7 l/ha.

korov plamen dejstvo rotated e1649419658388
Dejstvo Plamena

TALISMAN je herbicid koji se prvenstveno upotrebljava za suzbijanje uskolisnih korova. Ovaj preparat je u prethodnim sezonama u potpunosti dokazao svoju pouzdanost, snagu, brzinu i ekonomičnost u suzbijanju sirka iz rizoma.

dejstvo Talismana na sirak S 1
Dejstvo Talismana na sirak

Pored sirka iz rizoma, TALISMAN efikasno oslobađa njivu i od travnih semenskih korova (proso korovsko, muhari, sirak iz semena). Prednost ovog preparata je što pored uskolisnih suzbija i neke širokolisne korove u početnim fazama razvoja. Primenjuje se u količini od 1,25 l/ha, kada je kukuruz u fazi 2-6 listova, jednogodišnji korovi u fazi 2-6 listova, a divlji sirak iz rizoma visine 15-20 cm.

Formulisan je kao koncentrovana uljna suspenzija i omogućava dobro vezivanje preparata za korove, kao i bezbednost pri upotrebi. Preparat TALISMAN se radi proširenja spektra delovanja na širokolisne korove može kombinovati sa preparatom PLAMEN.

TALISMAN i PLAMEN kombinacija koja rešava problem korova u kukuruzu nakon nicanja!

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama! 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede