Biofungicid Fuzarix za sprečavanje fuzarioze klasa

U cilju sprečavanja zaraze koju prouzrokuju gljive iz roda Fusarium spp. Fuzarix primeniti na samom početku cvetanja

Fuzariozna palež klasa je vodeća ekonomska bolest pšenice, uzrokovana gljivama iz roda Fusarium spp. Svake godine se pojavljuje u različitom intenzitetu u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova za infekciju i širenje bolesti, količine padavina i temperature tokom cvetanja i sazrevanja zrna.

Štete su vidljive kroz smanjenje prinosa i kvaliteta zrna pšenice. U godinama s optimalnim uslovima, posebno kod osetljivih sorti, moguća je značajna redukcija prinosa, čak i do 50%. Nedovoljno razvijena i oštećena zrna smanjuju težinu zrna po hektolitru, kao i kvalitet. Inficirano zrno ne zadovoljava standarde za preradu u brašno zbog prisustva mikotoksina, čime postaje opasno za ljudsku i životinjsku ishranu.

Kompanija Agrounik je razvila inovativni preparat, biofungicid Fuzarix u cilju sprečavanja zaraze koju prouzrokuju gljive iz roda Fusarium spp. Primenjuje se na samom početku cvetanja, kada 5% klasova razvije prašnike, samostalno ili u kombinaciji sa ostalim sredstvima za zaštitu bilja. Količina primene je 3 l/ha.

fuzarix promo

Takođe, preporuka je da se zajedno sa ovim tretmanom primeni i kombinacija preparata Slavol 5 l/ha i Amiksol 2 l/ha u cilju povećanja kvalitativnog i kvantitativnog prinosa pšenice, kao i primena preparata Bionix u cilju sprečavanja pojave lisnih vaši u količini od 2 l/ha.

KONSULTACIJE oko primene preparata: Milica Baloš, dipl. inženjer poljoprivrede, +381648529193

Potražite u svim poljoprivrednim apotekama i zadrugama

Preporučujemo i ovu temu: Kako od krompirove zlatice zaštititi krompir u organskoj proizvodnji?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede